Annonce
Kultur

Så er det afgjort: Fyrværkeri Festival er definitivt aflyst

Fyrværkerifestivalen udskyder for anden gang 10-års jubilæumsfesten, der skulle have været afholdt i 2020 og nu først vil løbe af stablen i 2022. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er kun godt et år siden, at man i folkebladet kunne læse, at Fyrværkeri Festival 2020 var aflyst. Nu aflyses også 2021-festivalen. "Det har været en stor rutsjebanetur," siger arrangøren.

Viborg: Fyrværkeri Festival 2021 er aflyst. Så kort og præcist kan det siges.

17.000 mennesker skulle 28. august ellers være samlet på Dyrskuepladsen til en festlig omgang live-koncert med fadøl i lange baner. Men ligesom med fyrværkerifestivalen i 2020 er man nødt til at aflyse på grund af corona-restriktioner og forsamlingsforbud.


Annonce

Det har været en stor rutsjebanetur. Alt det med måske og måske ikke. Og selvfølgelig er jeg træt af det.

Mikael Andersen, festivalarrangør


Beslutningen om at aflyse har længe hængt i luften, men er ikke blevet cementeret. For der har da været et håb - omend meget spinkelt - om, at man i år kunne få lov at afholde den 10-års jubilæumsfest, der sidste år blev aflyst.

Men i nat blev regeringen og langt størstedelen af Folketingets partier enige om ny plan for yderligere genåbning af landet.

I den gælder, at man til en udendørs festival fra 1. august maksimalt må samle 5000 deltagere, der desuden skal fremvise corona-pas og skal inddeles i sektioner med op til 500 personer. Og det kan fyrværkerifestivalen ikke være med til.

- Jeg har hele tiden sagt, at skulle festivalen gennemføres, skulle det være med 17.000 gæster og i fuldt hug. Det var vigtigt for os, siger arrangør Mikael Andersen:

- Vi vil ikke sige, at fem, syv, eller 12.000 af vores publikummer ikke må komme. Vi vil holde fest, som vi plejer.

Lettet og frustreret

Festivalarrangøren står med blandede følelser omkring regeringens udmelding.

- Det har været en stor rutsjebanetur. Alt det med måske og måske ikke. Og selvfølgelig er jeg træt af det, siger Mikael Andersen og tilføjer:

- Men et eller andet sted - og det kan lyde mærkeligt - er det også bare en lettelse at få besked om retningslinjerne. For dem har vi i den grad manglet.

Han fortæller, at man nåede at få håbet for en festival, da vaccineplanerne kom. For hvis størstedelen af befolkningen var færdigvaccinerede til den 28. august, hvorfor skulle man så ikke kunne samle folk til en festival?

- Det er mærkeligt. For det er lidt en lettelse at have fået klar besked, og samtidig er det meget frustrerende, at vi skal vente endnu et år. Sidste år troede vi jo 100 procent på, at det ville blive i år, vi fik lov at afholde jubilæumsfesten, siger han.

Igen bliver Fyrværkeri Festival altså udskudt et år. Og igen i år forventer Mikael Andersen, at gæster enten kan beholde deres billet, som så vil gælde 2022, eller få pengene tilbage:

- Selvfølgelig vil folk kunne få refunderet deres billetter. Og selvfølgelig vil man kunne beholde den til næste år. Men hvordan det lige kommer til at fungere, melder vi ud senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce