Annonce
Viborg FF

Se videoanalysen: Hurtig udligning reddede Viborg FF fra nederlag

Viborg FF var på hælene mod Silkeborg, men en hurtig udligning af Sebastian Grønning og en stærk defensiv sørgede for et enkelt point på en svær aften for hjemmeholdet.

Fodbold: Viborg FF fik et enkelt point ud af en svær fredag aften på Energi Viborg Arena.

Overordnet set var Silkeborg det bedste hold, men en hurtig udligning og en stærk defensiv betød, at hjemmekampen endte 1-1.

Forud for kampen havde Lars Friis efterspurgt, at VFF fik skabt en hektisk kamp. Og det lykkedes i indledningen, hvor begge hold kæmpede hårdt for at få et overtag.

Annonce
Mikkel Andersen hev en god redning frem i slutminutterne, hvilket også var med til at sikre et Viborg-point. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Allerede efter tre minutter var VFF ved at få foræret en drømmestart. Et højt pres stressede Silkeborg til noget fumleri i feltet. Lonwijk spillede bolden tilbage til en helt fri Jay-Roy Grot, men hollænderen fik slet ikke ordentligt ram på sin afslutning.

I stedet gik det hurtigt den anden vej, hvor Mikkel Andersen måtte i aktion for første gang. Han var ikke helt sikker i sin indgriben og endte med at tørne hårdt sammen med en Silkeborg-spiller, hvorefter han skulle have behandling.

Også Christian Sørensen fik en tidlig tur i græsset - og også han skulle have behandling. Det gav plads til Silkeborg, og efter syv minutter afsluttede Nicklas Røjkjær godt, men Mikkel Andersen reddede også flot.

Mikkel Andersen fik behandling allerede efter få minutter efter et hårdt sammenstød med en Silkeborg-spiller. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Generelt virkede begge hold lidt for hektiske, og Mikkel Andersen måtte efter små 10 minutter ud i en redningsaktion efter en noget aparte tilbagelægning af Mads Lauritsen.

Kort efter brændte det så på i Silkeborg-feltet, hvor Sebastian Grønning forsøgte sig med en flugter, som dog endte over målet.

Og så var det så småt som om, at hektikken gik af kampen, hvilket bekom Silkeborg bedst. Gæsterne spillede godt, og det lykkedes at trykke VFF ganske hårdt, og defensiven var på hårdt arbejde.

VFF fik et par fine omstillingsmuligheder, men kvaliteten var simpelthen for ringe. Flere muligheder blev smidt væk via upræcise og sjuskede afleveringer, så billedet var tydeligt, at Silkeborg var bedst, mens VFF ledte efter de sædvanlige spillemæssige takter.

Kampen i tal

Viborg FF-Silkeborg 1-1 (0-0)

Fodbold, Superligaen, 12. spillerunde

Mål: 0-1 Stefan Thordarson (65.), 1-1 Sebastian Grønning (66.)

Tilskuere: 5286

Dommer: Peter Kjærsgaard

Viborg FF: Mikkel Andersen - Frans Putros, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning (57. Clint Leemans), Justin Lonwijk, Jakob Bonde - Tobias Bech (57. Younes Bakiz), Sebastian Grønning, Jay-Roy Grot (57. Ibrahim Said)

Efter en halv time kom Nicklas Helenius alt for let til en lille friløber, men Mikkel Andersen hev en fin fodparade frem.

VFF forsøgte at æde sig ind i kampen. Tobias Bech forsøgte i venstresiden et par udfordringer, men hverken han eller andre fra VFF kunne helt slippe fri, så det blev nogle pressede og stressede afslutninger når VFF forsøgte sig.

Tobias Bech havde det svært på venstrekanten, men forsøgte sig trods alt med et par raids fremad banen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I slutningen af halvlegen dalede kvaliteten også gevaldigt hos Silkeborg, og det lykkedes VFF at få lagt et langt bedre pres, hvilket gav hjemmeholdet et overtag i slutningen af halvlegen.

Men ingen af holdene formåede altså at få scoret i en noget rodet første halvleg.

To hurtige mål

Hvis man troede, at en pausesnak havde fået gang i VFF for alvor, så tog man fejl.

VFF kom rigtig skidt ud fra omklædningsrummet. Silkeborg stordominerede i begyndelsen af anden halvleg, hvor VFF måtte kæmpe vildt for at holde gæsterne fra scoring.

Robert Gojani fik også bolden i nettet, men scoringen blev annulleret for offside.

Lars Friis reagerede på den dårlige start ved at lave en tredobbelt udskiftning inden uret havde rundet en time.

Jeppe Grønning, Jay-Roy Grot og Tobias Bech blev pillet ud, mens Leemans, Said og Bakiz blev sendt i aktion.

Allerede kort efter var det tæt på at give pote, da Leemans fik plads på kanten af feltet. Han fyrede af med sit gode venstreben, men bolden peb forbi den ene stolpe.

Men fem minutter gik den så ikke længere for det passive VFF-hold. Efter en dødbold blev der skudt udefra. En løs bold faldt til en helt fri Thordarson, som skubbede føringsmålet i nettet.

Sebastian Grønning fik scoret kort efter Silkeborgs føringsmål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

VFF slog dog hurtigt tilbage. Allerede minuttet efter tog Bakiz et godt dybdeløb. Han blev tacklet, men bolden sprang til en fremstormende Sørensen, som fyrede af. Larsen i Silkeborgs mål kunne kun halvklare, og så dukkede Sebastian Grønning op og puffede udligningen i nettet.

Det åbnede en intens afslutning på kampen. VFF var vågnet og angreb langt mere, mens Silkeborg havde sværere ved at få det ønskede overtag.

VFF forsøgte at skabe noget, men lykkedes slet ikke med det. I stedet var Silkeborg giftige i den anden ende - og var tættest på at nappe sejren.

Sebastian Jørgensen fik en chance i feltet, men i sidste minut kom den helt store chance så til Nicklas Helenius, men Mikkel Andersen hev en flot redning frem og reddede dermed et enkelt point til VFF på en meget svær aften.

VFF forsøgte at skabe noget, men lykkedes slet ikke med det. I stedet var Silkeborg giftige i den anden ende - og var tættest på at nappe sejren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Viborg FF For abonnenter

Tidligere Viborg-spiller søger permanent base efter flere år som lejespiller

Viborg FF

Kantspiller med mål i støvlerne og bundsolid back er udtaget til månedens hold efter flot november

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Viborg For abonnenter

Restauratør må guide gæster ind gennem bagindgang ved Nytorv, hvor skyliner er kollapset

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Annonce