Annonce
Viborg FF

Endnu et kort at spille ud: Ny mand på midtbanen skal konkurrere om startplads med det samme

Frederik Brandhof og kompagni skal søndag spille topkamp i 1. division mod Nykøbing FC. Det kan være en kamp, hvor nyerhvervelsen Mads Aaquist allerede kan være i spil til minutter på banen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF skal søndag møde en modstander med flere offensive kvaliteter, men Jacob Neestrup råder over en trup, som efterhånden er ved at få en bredde, som kan gøre en kæmpe forskel i kampene.

Viborg: I begyndelsen af august tog Nykøbing FC turen til Vejle, og inden der var gået 10 minutter førte gæsterne med 2-0 over det hold, som før turneringstarten var bredt anderkendt som den største favorit til at rykke op i Superligaen.

Nykøbing FC endte med at vinde 4-2 efter en kamp, hvor den nu 38-årige anfører Lars Pleidrup var den helt store spiller på den centrale midtbane.

- Det er klart, at når Pleidrup kun fik lov til at spille 30 minutter forleden (mod Næstved, red.), så håber de nok, at han shiner mod os på søndag. Men vi forbereder os på mange af Nykøbings spillere. Jeg synes også, at Mathias Gehrt er ekstremt kampafgørende lige nu, Søren Christensen er dygtig, Magnus Warming ser rigtig stærk ud, og det er et hold med mange alternativer på de forreste positioner, sagde Jacob Neestrup efter træningen fredag.

Nykøbing FC har hentet 10 point i de første fem kampe og ligger på en tredjeplads - et point efter Viborg FF. Det er med andre ord en rigtig topkamp, som søndag klokken 15 venter tilskuerne på Energi Viborg Arena.

Og det bliver måske en opgør, hvor Viborg FF-truppens nyeste tilføjelse, 24-årige Mads Aaquist, allerede kan komme i spil. I hvert fald var han i fuldt vigør på træningsbanen fredag og er en spiller i god kampform.

- Mads har spillet mange kampe for FC Nordsjælland inden for kort tid, og han har spillet på et højere niveau, end det vi til daglig spiller på. Men han har spillet højre back de sidste seks-otte uger.

- Det eneste sted, hvor han ikke er klar, er i forhold til de aftaler, som vi har offensivt og defensivt, og han er måske lidt rusten i forhold til at blive benyttet på en position, hvor spillet ikke kun foregår foran ham, sagde Jacob Neestrup med henvisning til, at Mads Aaquist primært er tiltænkt en rolle på midtbanen i Viborg FF.

- Men der er jo kun én måde at få banket det rust af, og det er ved at spille ham. Han er kommet til klubben for at konkurrere om en startplads lige med det samme, sagde Jacob Neestrup.

Er han en spiller af den kaliber, at han kan betyde forskellen på at rykke op og ikke rykke op?

- Jeg synes, at Mads er en rigtig dygtig spiller, men det pres vil jeg ikke lægge på ham. Han er yderligere en forstærkning til en trup, der begynder at få den rigtige bredde. Vi så jo mod Fredericia, hvordan vi kunne sætte Christian Sivebæk ind, og det er sådan noget, som gør en kæmpe forskel, sagde Jacob Neestrup.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce