Annonce
Rundt om Viborg

Endnu et travlt år for borgerforeningen

Stoholms bypedeller er et af borgerforeningens nye tiltag i 2018. Der er nu 15 frivilige pedeller. Arkivfoto: Morten Dueholm

Der blev set tilbage på et travlt år og frem mod nye tiltag, da omkring 50 var samlet til generalforsamling i Stoholm Borgerforening for nylig.

Stoholm: "Hold da op hvor har det været tre spændende og begivenhedsrige år. Det seneste år har ikke været nogen undtagelse".

Sådan lød det indledningsvist, da formanden for Stoholm Borgerforening, Susanne Bak, gik i gang med sin beretning, da der torsdag aften var generalforsamling for foreningen i fritids- og kulturcentret. Her lagde man ud med fællesspisning med "Stoholm-gryde" på menuen, og tilbuddet om aftensmad og generalforsamling var der altså omkring 50, der havde taget imod.

Der blev naturligt nok snakket om byfornyelsen i Stoholm, der jo fortsat er undervejs, selvom der efterhånden er lys for enden af tunnellen, efter at midtbyen undervejs har været spærret af. Susanne Bak fremhævede resultatet af byfornyelsen i byens rekreative grønne områder Anlægget og Gyngemosen og konstaterede, at det bliver "så godt når det bliver færdigt".

Hun glædede sig også over et af borgerforeningens egne skibe - nemlig de nye bypedeller, som der nu er 15 af. Bypedellerne er et korps af frivillige, der vedligeholder blandt andet byens grønne oaser, samler skrald og holder andre området pæne, der hvor kommunens service ikke når ud.

Annonce
Susanne Bak er formand for Stoholm Borgerforening. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Byens tænketank

Byens tænketank er også et projekt, som borgerforeningen er primus motor i, fortalte Susanne Bak. Tænketanken har repræsentanter fra handelsstanden, idrætsforeningen, fritids- og kulturcentret og borgerforeningen. Formålet er at sparre med hinanden, udveksle idéer og spille hinanden gode med fokus på byens fortsatte udvikling og fremtidig bosætning. Der kommer mere om Tænketanken i nærmeste fremtid, lovede Susanne Bak.

Borgerforeningen er også med i bestræbelserne på at få bygget en helt ny skole ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og det arbejde blev der også snakket om til generalforsamlingen. Der er lavet en vision for den nye skole i årets løb, og det arbejde fortsætter på fuld tryk.

Også deltagelsen i kåringen af Årets lokalområde, hvor Stoholm fik en andenplads, den nye børneskov, korte videofilm om Stoholm og Stoholm Hjerteløbere - endnu et nyt tiltag fra borgerforeningen - var blandt emnerne i beretningen.

Under eventuelt rejste bestyrelsen for Stoholm Festuge sig og overrakte en check til borgerforeningen på 30.000 kroner.

I bestyrelsen var der genvalg til Sanne Quist Mortensen, mens Harald Pedersen og Jane Brøndum blev afløst af Jane Østergaard og Christina Bilde Heilskov. Suppleant blev Naja Karlsen. Bestyrelsen, der derudover består af Claudi Jakobsen, Gitte Vestergaard og Susanne Bak, konstituerer sig på et møde den 6. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce