Annonce
Bjerringbro

Energimuseet åbner med ny Ørsted Sal og markerer Earth Day

I november afprøvede elever fra Bjerringbro Gymnasium Energimuseets nye klimaspil. Arkivfoto: Morten Pedersen
Museet skyder åbningen en dag og markerer Earth Day 22. april.

Tange: Når Energimuseet i Tange genåbner for publikum torsdag 22. april, fejrer museet samtidig den globale Earth Day.  Som andre museer kunne Energimuseet åbne dagen før, men ifølge direktør Teo Juel Geer venter museet en ekstra dag for at kunne markere Earth Day 2021.

- I Danmark har vi markeret dagen i slutningen af marts men har aldrig gjort så meget ud af det. Det er en skam, for globalt er Earth Day årets vigtigste dag for markering af indsatsen mod klimaforandringer, fortæller han i en pressemeddelelser og henviser til, at Parisaftalen blev underskrevet 22. april 2016, og at USAs præsident Biden 22. april har inviteret til Global Climate Summit, hvor det forventes, at den amerikanske regering løfter sløret for, hvordan den vil bekæmpe de globale klimaforandringer.

- 22. april er således en vigtig dag for klimakampen, og Energimuseet vil fremover stå i spidsen for, at dagen markeres i Danmark, tilføjer han.

Annonce

På åbningsdagen kan museet præsentere publikum for en stor nyhed, idet man slår dørene op til den nyindrettede Ørsted Sal, hvor man med spil, lege og forsøg kan teste sit eget energiforbrug og eksperimentere med, hvordan man reducerer vores CO2 udledning med de aftalte 70 procent. Lokalet er opkaldt efter H.C. Ørsted, som var en dansk fysiker og kemiker, der blev verdensberømt for opdagelsen af elektromagnetismen.

- I Ørsted Salen kan man for eksempel lave en strømtest, og vi har udviklet et lærerigt spil, der nok skal få diskussionen om klima og forbrug i gang i familierne. Det er nok vores bedste familieaktivitet længe, siger Teo Juel Geer.


I Ørsted Salen kan man for eksempel lave en strømtest, og vi har udviklet et lærerigt spil, der nok skal få diskussionen om klima og forbrug i gang i familierne. Det er nok vores bedste familieaktivitet længe.

Teo Juel Geer, direktør for Energimuseet.


En anden stor nyhed er, at Energimuseet i højsæsonen og i weekenden har to guider, som går rundt blandt publikum for at sprede viden og inspiration til gæsterne.

Trods nedlukningsperioden og vanskelige betingelser i 2020 havde museet 36.500 gæster, og det er et fald på kun 20 procent i forhold til året før.

- Men vi ser frem til i år at komme tættere på normalen. Vi eksisterer jo for gæsternes skyld og for at skubbe til den grønne omstilling - ikke for at holde lukket og modtage kompensation fra staten, slutter Teo Juel Geer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce