x
Annonce
Viborg FF

Gense højdepunkterne: Engelsk mirakelmager redder point til Viborg FF i premieren

Viborg FF leverede en svag præstation på hjemmebane mod Hvidovre i forårspremieren. Kampen endte 1-1, og som spillet udviklede sig kunne Viborg FF være godt tilfreds med det resultat.

Viborg: Duften af grill-pølser, forventningsfulde tilskuere, en efter årstiden flot græsbane og tændte fans på sydtribunen med en ny sang på repertoiret: The Beatles' klassiker "She loves you, yeah, yeah, yeah" - selvfølgelig møntet på 20-årige Shelove Achelus, som for første gang i sin korte VFF-karriere var valgt til startopstillingen.

Fredag aften var det tid til forårspremieren i 1. division mellem topholdet Viborg FF og bundholdet Hvidovre IF.

Men på hjemmebane kunne Viborg FF ikke leve op til favoritværdigheden. Kampen sluttede 1-1, og det ene point var i høj grad den engelske målmand Brandon Austins fortjeneste. Han stod en brandkamp i VFF's mål.

Annonce

Kampen i tal

Viborg FF - Hvidovre IF 1-1 (1-0)

Fodbold, 1. division, 19. runde

Mål: 1-0 Jakob Bonde (31.), 1-1 Nicolaj Agger (50.)

VFF: Brandon Austin - Alexander Fischer, Lars Kramer, Nikko Boxall, Christian Sørensen - Frans Putros (53. Mads Aaquist), Frederik Brandhof, Jakob Bonde - Jeff Mensah, Albion Avdijaj (70. Mikkel Agger), Shelove Achelus (53. Christian Sivebæk)

Advarsler VFF: Albion Avdijaj, Jakob Bonde, Frederik Brandhof og Mikkel Agger

Tilskuere: 2468

Viborg FF’s cheftræner Jacob Neestrup havde op til kampen udtalt, at hjemmeholdet skulle undgå at give unødvendige dødbolde til Hvidovre. Det skete alligevel efter blot tre minutter, hvor Nikko Boxall mistede bolden på vej fremad og slog ud med armene for at få et frispark.

Men det fik han ikke, og i stedet endte situationen med et hjørnespark til gæsterne. Det førte til en løs chance i feltet, som Hvidovre helkiksede, mens Viborg FF forgæves appellerede for offside.

Kort efter kom Viborg FF’s første afslutning. Lars Kramer løftede bolden over Hvidovres midtbane og frem til Jakob Bonde, som havde masser af plads og sparkede fladt på kassen – men desværre uden saft og kraft.

For første gang i sæsonen var Albion Avdijaj med fra start i den grønne trøje, og angriberen viste tænder efter et kvarter, hvor han var tæt på at dirigere et skarpt indlæg fra Christian Sørensen i mål.

Fem minutter senere var Avdijaj involveret igen. Denne gang i en uheldig rolle, da han inde i feltet stod i vejen for en ellers kvalificeret flugter fra Shelove Achelus.

Viborg FF havde i kampens indledning problemer med at få tempo nok i boldomgangen, men det blev noget bedre, som halvlegen skred frem, og efter cirka en halv time kom to sekvenser, som fik publikum op af sæderne.

Først var det Shelove Achelus, som lidt uden for feltet sparkede mod det lange hjørne, hvor bolden smældede mod stolpen. Men knap havde ærgrelsen lagt sig på tribunen, før jublen brød løs. Jakob Bonde tog løbet ind i feltet og kunne umarkeret sætte panden på Jeff Mensahs bløde indlæg. 1-0 til Viborg FF.

I slutningen af første halvleg lykkedes det Hvidovre at sætte Viborg FF under pres, og udeholdet var tæt på at udligne. Hvidovre genvandt bolden efter en standardsituation, hvor midterforsvarer Daniel Stenderup var blevet fremme. Han modtog en fremlægning og flugtede fremragende mod det øverste korte hjørne, hvor Brandon Austin i fuld længde fik afværget forsøget.

De første 45 minutter sluttede derfor med stillingen 1-0 til Viborg FF.

Faldt fra hinanden

I begyndelsen af anden halvleg havde Hvidovre fortsat initiativet. Per Frandsens mandskab fik trykket Viborg FF tilbage, og efter fem minutter kom udligningen. Andreas Moos sendte et snorlige indlæg ind til Nicolaj Agger, som omgivet af grønblusede spillere steg op og headede bolden utageligt i nettet.

Jacob Neestrup reagerede med en dobbelt udskiftning. Shelove Achelus og Frans Putros forlod banen til fordel for Christian Sivebæk og Mads Aaquist.

Det skabte noget tiltrængt energi hos hjemmeholdet, som begyndte at presse på. Den store chance kom også, men Viborg FF kunne ikke få bolden det sidste stykke over stregen, da Hvidovres målmand gav en ripost efter et godt hovedstød fra Nikko Boxall.

Viborg FF kunne dog ikke fastholde overtaget. Hvidovre var godt med og havde i det 65. og 69. minut to farlige forsøg. Først et frispark på overliggeren og derefter en chance til Morten Nielsen, som kom først på et indlæg og rundede en glidende Lars Kramer, inden Hvidovre-angriberen måtte se sin afslutning blive blokeret af VFF-keeper Brandon Austin.

Hjemmeholdet virkede rystet og kunne ikke få spillet til at hænge sammen. Der var alt for mange boldtab, og pludselig var det ved at gå helt galt. Morten Nielsen trampede sig igennem inde i feltet og fik også afsluttet fra nært hold, men en fantomredning fra Brandon Austin reddede Viborg FF.

Et rigtig tophold kan vinde på selv de dårlige dage, og Viborg FF havde takket være Austin stadig muligheden for at gøre netop det. Efter 82 minutter kom chancen til Jeff Mensah. Christian Sivebæk fandt ham i højre side af feltet, men Mensah overplacerede sit forsøg med venstrebenet mod det fjerneste målhjørne.

I stedet slog Hvidovre kontra med to minutter igen. Mens to VFF'ere lå og ømmede sig på banen efter en nærkamp blev Hvidovres Liam Qamili spillet helt fri foran mål. Han havde masser af tid til at afslutte effektivt, men med et tigerspring kom Brandon Austin ud til bolden og agerede igen redningsmand for hjemmeholdet.

Hele seks minutter lød tillægstiden på, og to minutter inde i den kom den gyldne mulighed til Christian Sivebæk. Han headede i jorden efter et indlæg fra Frederik Brandhof, men bolden sneg sig akkurat uden om stolpen.

1-1 sluttede det mellem Viborg FF og Hvidovre, og indsatsen var tilskuerne på Energi Viborg Arena langt fra tilfredse med.

Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Glade gensyn med Camilla

Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce