Annonce
Viborg

Enhedslistens byrådsmedlem er blevet sygemeldt: Fængselsbetjent tager over

Robert Demény afløser en sygemeldt Flemming Gundersen i byrådet. Foto: Morten Pedersen
Flemming Gundersen har måttet sygemelde sig, og derfor blev han onsdag aften afløst af Robert Demény, som regner med at holde stolen varm i nogle måneder.
Annonce

Viborg: Enhedslistens enlige byrådsmedlem Flemming Gundersen har måttet sygemelde sig, og onsdag aften måtte der derfor en afløser i hans stol, da efterårets første byrådsmøde fandt sted.

Egentlig stod den tom, da borgmester Ulrik Wilbek med en gylden klokke ringede mødet i gang klokken 17.00, men det var nu ikke fordi, at Robert Demény var kommet for sent - slet ikke.

Rent proforma skulle det øvrige byråd nemlig først godkende, om han kunne afløse den sygemeldte Gundersen og dermed deltage i mødet.

Det gik smertefrit.

Så kort tid efter kunne den 60-årige fængselsbetjent igen træde ind i multisalen og finde den stol, hvor hans mørkeblå Ralph Lauren-jakke allerede hang, og hvor nøjsomme folk på forhånd havde udskiftet navneskiltet.

Enhedslistens plads i salen er i øvrigt lige i smørhullet mellem Dansk Folkepartis Ove Kent Jørgensen og konservatives Claus Nielsen. Begge bød deres nye sidemakker pænt velkommen, da han atter satte sig.

Robert Demény kunne efter mødet fortælle folkebladet, at hans vikariat nok bliver "af en kortere varighed".

- Det er mit gæt, sagde den nye, midlertidige byrod.

- Hvis han (Flemming Gundersen, red.) lige får lidt luft og lidt ro, så er jeg klart overbevist om, at han kommer på højkant igen, tilføjede han.

Robert Demény arbejder som nævnt som fængselsbetjent, men afspadserer for tiden en ordentlig omgang overarbejde. Fritiden helliges altså det politisk arbejde, hvor Demény for første gang prøver sig af som byrådsmedlem.

Han har desuden beskæftiget sig en del med den faglige kamp - "klassekamp" som han formulerede det - i store dele af sit liv.

På byrådsmødet markerede han sig et par gange, særligt i forbindelse med miljøspørgsmål, hvor han blandt andet stemte nej til at sætte penge af til en række kunststofbaner. Et enkelt teknisk problem gjorde, at han for en kort stund ikke kunne få mikrofonen til at fungere.

- Det var en ordning, vi fik lavet, da Flemming var her, lød det drillende fra Venstres Allan Clifford, inden der atter kom lyd på Enhedslistens nye dreng i klassen.

Robert Demény blev taget pænt imod af sine nye kolleger, hvilket han takkede for, da han for første gang tog ordet i byrådet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce