Annonce
Viborg FF

Enigt udvalg - ny hybridbane skal sikre gode fodboldoplevelser på stadion

Græstæppet på Energi Viborg Arena er nedslidt, og derfor skal det uanset hvad skiftes. Og når kommunen så skal lave en hybridbane, så er det mest oplagte, at banen anlægges på stadion. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Et enigt kultur- og fritidsudvalg peger på, at en ny hybridbane skal anlægges på Energi Viborg Arena. Og den indstilling er nu sendt videre i det kommunale system.

Fodbold: Viborg skal have en hybridbane.

Det blev slået fast, da Viborg Kommune for nogle uger siden kunne fortælle, at aftalen med DBU om at være kvindelandsholdets hjemmebane var blevet forlænget.

I den forbindelse havde kommunen nemlig forpligtiget sig til at få etableret en hybridbane.

Men hvor skulle den placeres?

Banen på stadion er nedslidt og var decideret dårlig i slutningen af efteråret, og en ny hybridbane vil sikre, at Viborg FF og kvindelandsholdet vil kunne spille kampe på en ordentlig bane.

Men træningsbanerne på Viborg FF's anlæg på Kirkebækvej/Rughavevej trænger også til en gevaldig overhaling - og derfor var det også en mulighed at etablere hybridbanen som en træningsbane, som både VFF og landsholdet kunne få glæde af.

Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har på sit seneste møde behandlet sagen. Og herfra er indstillingen klar.

Den nye hybridbane skal placeres på stadion, og det er den indstilling, som udvalget nu sender videre i det kommunale system.

- Det er vigtigt, at man som tilskuer får en god oplevelse, når man kommer på stadion for at se Viborg FF eller kvindelandsholdet, og det kræver, at der er en ordentlig bane. Og det har spillet væsentligt ind i vores beslutning, siger udvalgets formand Mads Panny.

Udvalget har dog også skelet rigtig meget til økonomien, da beslutningen skulle træffes.

Finansieringen af banen er nemlig ikke med i nogle budgetter, og hybridbanen på stadion er rent faktisk også den billigste løsning.

- 5,3 millioner kroner er i forvejen en stor udskrivning. Men prisen havde været en hel anden, hvis banen skulle have været placeret i "Bananparken" ved træningsanlægget, siger Mads Panny.

I sagsfremstillingen står der, at merudgiften havde været op mod fem millioner kroner dyrere. Samtidig skulle der formentlig ses på lokalplanen for området, og så ville den løsning heller ikke løse problemet med den dårlige bane på stadion.

Der skal en ordentlig bane til, hvis det skal være en god oplevelse at se Viborg FF eller kvindelandsholdet spille på Energi Viborg Arena. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Der er vist ingen, som så efterårets kampe, som vil mene, at det var god løsning at fortsætte med den nuværende bane på stadion. Så hvis vi havde valgt den her løsning med træningsbanen, så skulle vi alligevel have fundet nogle ekstra millioner til en ny græsbane på stadion, forklarer Mads Panny.

Det er planen, at den nye bane allerede skal etableres i sommerpausen.

Rullegræsset bliver allerede reserveret nu, da det skal ske inden den 1. marts, og så er håbet, at banen kan blive etableret i perioden fra maj til midten af juli, hvor VFF's nye sæson begynder - og inden kvindelandsholdet igen kommer på besøg i Viborg.

Annonce

Kan ikke løse alt på én gang

Formanden ved godt, at både DBU og VFF også havde ønske om forbedrede træningsbaner, men den politiske prioritering er altså, at kampbanen på stadion skal laves nu, og så må forbedringen af træningsbaner komme senere.

- Vi vil gerne påtage os et ansvar for banerne på VFF's træningsanlæg, ligesom vi gør på andre anlæg rundt omkring, hvor vi faktisk får at vide, at Park og Vej er gode til det arbejde. Og det kan løse nogle af udfordringerne, hvis vi overtager den opgave.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Mads Panny ved godt, at der i fremtiden lurer et projekt, hvor også træningsbanerne på Kirkebækvej skal forbedres. Arkivfoto: Photocare Viborg

- Det vil ikke løse det hele. Men nu har vi set, at vi sidste år fik løst udfordringen med klubhuset, og i år får vi så løst udfordringen på stadion. Og så kan jeg sagtens se, at der ligger et projekt og ulmer ude på Kirkebækvej, hvor VFF har et stærkt ønske om at gøre noget, ligesom kvindelandsholdet også har ønsker.


Der er vist ingen, som så efterårets kampe, som vil mene, at det var god løsning at fortsætte med den nuværende bane på stadion. Så hvis vi havde valgt den her løsning med træningsbanen, så skulle vi alligevel have fundet nogle ekstra millioner til en ny græsbane på stadion

Mads Panny, formand for Kultur og Fritidsudvalget


- Men vi skal huske, at den slags ønsker koster en frygtelig masse penge. Og vi kan ikke løse det hele nu og her, men vi ved godt, at det andet kommer til at fylde noget i fremtiden, siger Mads Panny.

Viborg FF skal fredag til møde om sagen, og sportschef Jesper Fredberg vil vente med at udtale sig til efter mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce