Annonce
Bjerringbro

Eniig: Der er intet til salg-skilt foran Gudenaacentralen

Eniig-direktør Martin Romvig fortæller, at Gudenaacentralens ejere endnu ikke har mødtes med den gruppe, som tilsyneladende har i sinde at overtage vandkraftværket. Foto: Morten Dueholm/Anders Kavin.
Energikoncernen, som ejer Gudenacentralen, bekræfter, at man har fået en henvendelse fra nogen, som vil overtage varmekraftværket.

Tange: Gudenaacentralen er ikke til salg.

Sådan lyder den klare melding fra den øverste ledelse i energikoncernen Eniig, som ejer værket. Alligevel er ledelsen åben over for at mødes med eventuelle interesserede købere, lyder det fra både formand og administrerende direktør.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse fra nogen, der er interesserede i at lave en fond, som kan drive det videre. Når der kommer en henvendelse til Eniig, så tager vi selvfølgelig de møder, der kommer - uanset om det drejer sig om Gudenaacentralen, el, fiber eller noget andet, siger bestyrelsesformand Christian Greve.

- Vi lytter til dem, det er vores tilgang til tingene.

Sagen om et eventuelt salg er kommet på tale, efter at det torsdag kom frem, at Silkeborg-byrådsmedlemmet Hans Okholm (SF), over den seneste tid har undersøgt muligheden for at købe Gudenaacentralen.

Annonce
Eniig-direktør Martin Romvig fortæller, at Gudenaacentralens ejere endnu ikke har mødtes med den gruppe, som tilsyneladende har i sinde at overtage vandkraftværket. Foto: Anders Kavin.

Hypotetisk salg

Der er ingen form for afklaring eller aftale om et eventuelt salg af vandkraftværket, slår Eniig-direktør Martin Romvig fast.

- Det eneste, jeg kan bekræfte, er, at vi vil tale med alle om al vores ageren alle steder, og det er også tilfældet i forhold til Gudenaacentralen, siger direktøren, som ikke kan komme nærmere ind på, hvor længe der har været dialog mellem energikoncernen og Hans Okholm.

- Det er en helt indledende dialog, og vi har endnu ikke mødtes med hinanden, slår han fast.

Hverken direktøren eller bestyrelsesformanden hos Eniig ønsker at udtale sig om, hvorvidt Eniig kunne være indstillet på at sælge Gudenaacentralen.

- Når vi har holdt det første møde, ved vi mere konkret, hvad vi skal tage stilling til. Jeg vil ikke tage stilling til, om der hypotetisk set skal ske et salg, siger Christian Greve.

Formanden fortæller, at Eniig og Hans Okholm-gruppen vil holde et møde inden for nærmeste fremtid.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce