Annonce
Bjerringbro

Eniig-formand om lukkerygter: Det kan jeg på ingen måde genkende

Energiselskabet Eniig købte for halvandet år siden Gudenaacentralen, og nu har selskabet holdt et møde med en gruppe, som tilsyneladende gerne vil købe vandkraftværket ved Tange. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Gudenaacentralen er på ingen måde til salg, men formanden for værkets ejer, Eniig, afviser ikke, at et salg kan komme på tale.
Annonce

Tange: Der er endnu ikke taget nogen som helst beslutning om et eventuelt salg af Gudenaacentralen.

Sådan lyder det fra Christian Greve, der er formand for bestyrelsen i energikoncernen Eniig, som ejer 99 procent af vandkraftværket ved Tange. Meldingen kommer, efter at det onsdag morgen kom frem, at Gudenaacentralens formand, Jens-Ove Simonsen, har forladt sin formands- og bestyrelsespost i utide.

Simonsens begrundelse for at forlade posten var, at han var "uenig i de beslutninger, der er taget i Eniigs ledelse". Det er en udmelding, der undrer Christian Greve.

- Vi har ikke taget nogen beslutninger vedrørende Gudenaacentralen, andet end at der er kommet en henvendelse fra nogle personer, som ser et perspektiv i en fondsløsning. Henvendelsen har vi forelagt vores bestyrelse, som har nikket ja til, at formandsskabet kan tage dialogen med de personer, der ønsker en fondsløsning, siger Eniig-formanden, som samtidig understreger, at det har været Jens-Ove Simonsens helt egen beslutning at trække sig fra Gudenaacentralens bestyrelse.

Hvis der kan laves en fantastisk helhedsløsning for området, der bevarer kulturhistorien og naturen i det hele taget derude, så kan jeg ikke afvise, at alle vil have en interesse i, at det er sådan en rute, man forfølger

Christian Greve, bestyrelsesformand, Eniig

Annonce

Møde med mulig fond

Den fondsløsning, som Christian Greve henviser til, er investorgruppen, som har Silkeborg-politikeren Hans Okholm (SF) i spidsen. Onsdag formiddag holdt Eniig-formanden og denne gruppe et møde, hvor gruppen fik lejlighed til at lufte sine ønsker for Eniig-ledelsen.

Ud over Eniig-formandskabet deltog Hans Okholm og Kjeld Juel Petersen, som sammen arbejder for at stable en fond på benene, som på længere sigt vil kunne overtage Gudenaacentralen.

- Det skal understreges meget tydeligt fra min side, at det var det første møde, hvor de rent faktisk fortæller med ord, hvad de ønsker omkring det her. Det har vi selvfølgelig lyttet til med interesse, det siger sig selv, siger Christian Greve.

Mødet endte med en aftale om, at Hans Okholm og Kjeld Juel Petersen forud for det næstkommende bestyrelsesmøde skal aflevere et notat, som beskriver deres tanker for en helhedsløsning for området. Dermed kan Eniigs ledelse få de informationer, den har brug for i forhold til at træffe en beslutning.

Annonce

Afviser ikke muligt salg

Er Eniig åben over for et salg af Gudenaacentralen?

- Det er et teoretisk spørgsmål. Hvis der kan laves en fantastisk helhedsløsning for området, der bevarer kulturhistorien og naturen i det hele taget derude, så kan jeg ikke afvise, at alle vil have en interesse i, at det er sådan en rute, man forfølger. Men for nuværende er det først ved at blive beskrevet for os, hvad det er for tanker, de har, siger Eniig-formanden og gentager, at Gudenaacentralen ikke er til salg i øjeblikket.

Jens-Ove Simonsen sagde til avisen onsdag, at han ikke ville være den formand, der "lukker og slukker Gudenaacentralen efter 100 års drift". Der mener Christian Greve slet ikke, at man er kommet til.

- Det, han siger der, kan jeg på ingen måde genkende. Det er faktisk første gang, jeg hører om helt at have den tanke. Det har jeg aldrig hørt før i Eniig-sammenhæng, siger han.

Den afgåede formand for Gudenaacentralen fortsætter som bestyrelsesmedlem i Eniig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce