Annonce
Bjerringbro

Eniig lukker for salg af Gudenaacentralen

Eniig har besluttet på et bestyrlesesmøde torsdag, at de ikke ønsker at sælge Gudenaacentralen. Foto: Morten Dueholm
Der bliver ikke noget salg af Gudenaacentralen foreløbig. Sådan lyder meldingen nu fra energiselskabet Eniig, der ejer centralen.
Annonce

Tange: Energiselskabet Eniig ønsker ikke at sælge Gudenaacentralen.

Det står klart efter selskabets bestyrelsesmøde torsdag aften. Eniig ejer 99,9 procent af Gudenaacentralen, mens Viborg Kommune ejer den sidste lille rest, og sådan vil det altså blive ved med at være, lyder meldingen fra selskabets bestyrelsesformand, Christian Greve, fredag eftermiddag.

I maj blev Eniig ellers kontaktet af et konsortium med Silkeborg-politiker Hans Okholm (SF) i spidsen, som ønskede at overtage vandkraftværket ved Tange. På den baggrund har bestyrelsen drøftet Eniigs fremtidige ejerskab, og den besluttede sig dermed torsdag for at beholde ejerskabet af vandkraftværket ved Tange.

- Vi fortsætter driften af Gudenaacentralen uændret. Gudenaacentralen producerer el, og vi vedligeholder det skønne område derude. Forhandlingerne er afsluttet for nu, og nu fokuserer vi på at drifte Gudenaacentralen og på at få lavet en ejerstrategi, siger bestyrelsesformand Christian Greve.

Annonce

Strategiarbejde

Eniig-bestyrelsen vil nu sætte gang i en proces, som skal munde ud i en såkaldt ejerstrategi, fortæller formanden.

- Som det er i dag, har vi ikke en egentlig ejerstrategi for Gudenaacentralen. Nu forestår der et arbejde med sådan en ejerstrategi, som er en klarlæggelse af ejerskabet, og det mener vi, er den rigtige rækkefølge at gøre det i, siger han.

Det var altså ikke selve købsforslaget fra konsortiet med Hans Okholm i spidsen, der gjorde udslaget for Eniig-bestyrelsen.

- For os handlede det meget om processen, og om hvilken rækkefølge tingene skulle komme i. I bestyrelsen var der stor enighed om, at det på nuværende tidspunkt var det rigtige skridt at få lavet den her ejerstrategi.

Arbejdet med ejerstrategien går i gang på den anden side af sommeren, fortæller bestyrelsesformanden.

Annonce

Overrasket Okholm

Nyheden om at Eniig har besluttet ikke at sælge Gudenaacentralen, var ikke nået frem til Hans Okholm, da avisen kontaktede ham fredag eftermiddag, og han var derfor tydeligvis overrasket over Eniigs udmelding.

- Det kommer da bag på mig, når man nu står med et stykke papir, hvorpå der står, at vi har seks måneder til at komme med en løsning. Men det er Eniig, der ejer Gudenaacentralen, så de kan naturligvis gøre, som de vil, siger Hans Okholm, der håber, at Eniigs løsning for området fremover vil være lige så god som den, han og en række erhvervsfolk havde planer for.

- Men jeg tager det stille og roligt og ønsker Eniig held og lykke, for udfordringen med området og Tange Sø vil jo være den samme – nu er det bare Eniigs udfordring, men jeg håber, de også vil arbejde på at udvikle områder, og jeg ser jo meget gerne, at de også tænker Energimuseet ind i fremtidige planer, siger Hans Okholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce