Annonce
Viborg HK

Enorm endefuld - VHK fik smæk

Viborg HK fik hjemmebanesmæk, da Team Esbjerg onsdag aften slog vejen forbi Vibocold Arena. Foto: Johnny Pedersen
Team Esbjerg var for stor en mundfuld for Viborg HK. Kampen igennem var udeholdet et skridt foran, og halvvejs i anden halvleg trak Team Esbjerg for alvor fra.

Viborg: Viborg HK led et stort nederlag hjemme i Vibocold Arena, da ubesejrede Team Esbjerg kiggede forbi onsdag aften. Kampen endte 24-39 i vestjydernes favør.

Esbjerg kom bedst ud, og VHK satte hurtigt sig selv i en svær position. Allerede efter to minutters spil fik Majbritt Toft Hansen en udvisning og trods fint undertalsspil fik Esbjerg alligevel skudt sig til et forspring.

Anna Kristensen diskede herefter op med nogle redninger, ligesom forsvaret fik fat i en enkelt bold. Det gav anledning til at løbe nogle kontraer, og der var VHK skarp. Ida-Marie Dahl scorede fire gange i træk, og hun var generelt i et sprudlende spillehumør.

Esbjerg skruede dog på tempoet og kom foran med 10-5. Det afstedkom en viborgensisk timeout og et målmandsskifte - det hjalp. VHK arbejdede sig tilbage i kampen.

Indskiftede Josephine Nordstrøm tog fra med det samme, og kontramaskinen kørte som smurt. VHK kom tilbage på 10-10, men derfra begyndte der at indfinde sig tekniske fejl.

Esbjergs stjerner anført af veloplagte Estavana Polman og Sonja Frey var effektive og skabte et hul på ny. Lidt for let kom de frem til flere åbne afslutninger, og det endte med, at de to hold gik til pause ved stillingen 14-17 til de vestjyske gæster.

Annonce

Kampen i tal

Viborg HK - Team Esbjerg 24-39 (14-17)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Ida-Marie Dahl 6, Maria Fisker 6, Carin Strømberg 4, Stine Andersen 3, Kristina Jørgensen 2, Moa Högdahl 1, Majbritt Toft Hansen 1, Marianne Haugsted 1

Udvisninger: VHK 2, Team Esbjerg 0

Dommere: Nicklas Mark Pedersen, Nichlas Nygaard

Tilskuere: 1606

VHK i opløsning

De to hold kom blæsende ud til anden halvleg. Tempoet var skruet i vejret, og det var primært til Esbjergs fordel. VHK brændte flere gange, mens gæsterne let kom frem til scoringer.

Pludselig gik det hurtigt, og lige godt halvvejs inde i halvlegen var de rødklædte foran med 27-19. Det lignede her, at Esbjerg var ved at løbe fra de grønblusede for alvor.

VHK tog en timeout og fik i den forbindelse sat en prop i hullet. Anfører Carin Strømberg satte sig igennem med to flotte scoringer og en assist. Dog satte Esbjerg endnu engang fut i tempoet, og det medførte flere tekniske fejl fra et efterhånden rystet hjemmehold.

Esbjerg trak fra igen, mens VHK ledte efter både defensive og offensive løsninger. Dem fandt hjemmeholdet ikke. I stedet gik de grønblusede i opløsning, og Esbjerg var dem overlegne på alle parametre.

Vestjyderne viste styrke og stabilitet, og kunne til sidst - ganske fortjent - hive sig sejrrigt ud af opgøret.

Kampen endte 39-24 til det forsvarende danske mesterhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce