Annonce
Viborg

Enstemmigt vedtaget: Viborg Bryghus vil udvide kapitalen for at flytte i nye lokaler

Det blev enstemmigt vedtaget, at Viborg Bryghus skal sælge nye anparter for at få råd til at flytte i nye lokaler - både for at sikre produktion og økonomi i fremtiden. Arkivfoto
Der var fuld opbakning, da Viborg Bryghus på en ekstraordinær generalforsamling spurgte anpartshaverne om lov til en kapitaludvidelse. Pengene skal bruges til at udvide produktionen og flytte den hjem.

Viborg: Der var en kort - men vigtig - dagsorden, da Viborg Bryghus holdt ekstraordinær generalforsamling onsdag eftermiddag.

Viborg Bryghus vil gerne have 100 procent til huse i Viborg. Og det skal ske i nye lokaler.

For de nuværende faciliteter for produktionen er forældet, og cirka halvdelen af produktionen sker i Thisted - begge dele gør det både dyrere og sværere at producere øl.

Men at flytte til noget nyt er heller ikke helt gratis.

Mellem fire og fem millioner kroner vil det koste at rykke i nye lokaler, hvor der både kan brygges og serveres øl. Men opbakningen til at brygge i egen by under bedre vilkår var stor blandt anpartshaverne.

På den ordinære generalforsamling sidst i april stemte 411 ud af 427 (96%) for forslaget. Det var langt over de to-tredjedele, der var påkrævet, for at bestyrelsen kunne gå videre med forslaget.

Det krævede dog endnu en runde, da der til den ordinære generalforsamling ikke var to-tredjedel af anpartshaverne til stede. Derfor den ekstraordinære generalforsamling for at lave vedtægtsændringen.

Men helt som ventet gik det smertefrit igen at få mere end to-tredjedel af stemmerne i hus. De omkring 40 personer, der var til stede, valgte enstemmigt at vedtage forslaget.

Derfor er der grønt lys til, at anpartshavere de næste 14 dage kan købe to nye anparter af 1500 kroner stykket - og når de 14 dage er gået, kan alle andre interesseret også købe sig ind.

Ud over, at produktionen på sigt bliver billigere, vil nye lokaler også tillade, at man kan lave flere events og større arrangementer, hvor der i de nuværende lokaler kun er plads til 50 gæster ad gangen på første sal.

Annonce
Formand Mikkel Bay glæder sig over opbakningen: "Nu kan vi komme i gang med fremtidens Viborg Bryghus," lyder det fra formanden.

Tro på opbakningen

Hos formand på Viborg Bryghus, Mikkel Bay, er der stor tro på, at man kan hente de fire til fem millioner, det kræver for at kunne flytte.

- Da der var 411 stemmer for og kun 12 imod (fire stemte blankt/ugyldigt) på den ordinære generalforsamling, var vi ganske sikre på, at vi også ville få grønt lys i dag. Man er altid lidt spændt op til sådan en ekstraordinær generalforsamling, men vi har mærket opbakningen, og nu kan vi gå i gang med at skabe rammerne for fremtidens Viborg Bryghus, fortæller formanden og fortsætter:

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til, at vi nok skal få pengene hjem. Vi har vores hær af frivillige til at ringe på døre, og vi kommer også til at ringe rundt til hele vores netværk. Hvis bare de samme støtter, som gjorde sidste gang, så er vi ret sikre.

Hvor skal Bryghuset bo?

Hvis det lykkes at hente pengene, er det næste spørgsmål, hvor Viborg bryghus i fremtiden skal have til huse.

- Vi er ved at kredse os ind på, hvor det skal være. Vi er i gang med forhandlinger, hvor placeringer både inden og uden for bygrænsen er i spil med de fordele og ulemper, hver mulighed giver, siger Mikkel Bay.

Da pengene ikke er i kassen endnu, er det ifølge formanden også for tidligt at udpege en lokation.

- Vi skal selvfølgelig også se, hvordan anpartssalget går, og dermed hvor mange penge der kommer ind, siger Mikkel Bay, der i første omgang bare glæder sig over, at Viborg Bryghus nu har muligheden for 100 procent at producere Viborg-øl.

- Det at komme hjem handler om hele DNA’et for bryghuset. Både i forhold til vores brygmester René Sørensens arbejdsvilkår, men også i forhold til, at vi ikke er et købebryghus, der må alle mulig andre steder hen for at få brygget vores øl. Vi skal kunne brygge det selv.

Er man interesseret i at købe anparter, kan man gøre det fra 1. juni via Viborg Bryghus’ webshop og i Den Jyske Sparekasse.

Brygmester René Sørensen vil få langt bedre vilkår for brygningen, hvis produktionen flyttes til nye lokaler. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vestbadet åbner i pinsen

Annonce