Annonce
Viborg

Entreprenørvirksomhed i Viborg sætter farten ned

Yding A/S har siden 2012 haft hovedkvarter her på Morsøvej i Viborg. Foto: Yding A/S.
Ejeren og stifteren af den Viborg-baserede entreprenørvirksomhed Yding A/S, Per Yding Sørensen, sætter farten ned og lægger an til en blød afvikling.
Annonce

Viborg: Efter mere end 40 år som selvstændig mester har stifteren og ejeren af den Viborg-baserede murer- og entreprenørvirksomhed Yding A/S, Per Yding Sørensen, valgt at løfte foden fra speederen og lægge an til en blød afvikling.

Hensigten er at fortsætte driften, færdiggøre igangværende byggerier og opfylde indgåede aftaler og garantiforpligtigelser de næste 4-5 år. I den periode påtager Yding A/S sig mindre opgaver inden for jord, belægning, kloak, beton og murerarbejde.

- Ønsker en rådgiver eller bygherre at få løst en større eller mere kompliceret opgave, hjælper jeg også gerne til. Så må tiden vise, om der dukker en frisk ung mand op, som har lyst til at videreføre Yding A/S. Da et påbegyndt generationsskifte ikke lykkedes, og da jeg nærmer mig pensionsalderen, vælger jeg derfor at påbegynde en afvikling ved at sælge ud at firmaets mange aktiver, siger 64-årige Per Yding Sørensen.

Netop de mange aktiver har vist sig vanskelig for nye ejere at overtage, i det de indebærer et stort behov for kapital, påpeger han.

- Derfor har jeg indgået aftale med auktionshuset Dam Online om at sælge ud af de maskiner, som bliver i overskud med en reduceret drift, oplyser Per Yding Sørensen.

Der er planlagt tre auktionsrunder - måske en fjerde. Den første kom online torsdag den 7. november.

Virksomhedsstifter og ejer Per Yding Sørensen. Foto: Yding A/S
Annonce

Tinghallen og VFF-klubhus

Lige nu er Yding A/S i gang med en halv snes byggerier i Århus og Viborg. Virksomheden er med i ombygningen af Tinghallen - i øvrigt er det fjerde gang man er med til at bygge om i Tinghallen. Yding A/S har totalentreprisen for det nye klubhus for VFF, en aftale om renovering af knap 150 lejligheder for Boligselskabet Sct. Jørgen og en del mindre sager.

- Det har været både sjovt og spændende af have været med i den enorme udvikling i branchen, som jeg har været en del af i de 45 år, der er gået, siden jeg startede som murerlærling, siger Per Yding Sørensen.

Han stiftende virksomheden i Ørum i 1979, hvor man holdt til indtil virksomheden i 2012 rykkede ind i nyt hovedkvarter på Morsøvej 7 i Viborg, hvor man fortsat holder til.

I starten var der et par ansatte, og i dag er der omkring 30, men man har været omkring 50, da der var flest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce