Annonce
Viborg

Er bæredygtighed noget for de lokale landmænd?

Formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, udfordrer sine medlemmer med arrangementet om bæredygtig fødevareproduktion. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Landboforeningen Midtjylland sætter tingene lidt på spidsen ved arrangement for sine medlemmer.

Viborg: Det bliver med et af tidens hotte emner - bæredygtig fødevareproduktion - på programmet, når Landboforeningen Midtjylland 28. februar inviterer sine medlemmer - med ægtefæller og ansatte - til debat og middag hos LMO i Viborg.

- Dansk landbrug er verdenskendt for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og sporbarhed. Fremover skal vi også dokumentere klimaaftrykket for at sikre afsætningen - også på eksportmarkedet, siger formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Han mener, at det er nødvendigt at nå det mål, hvis vores efterkommere skal have et fornuftigt liv på denne jord.

- Det er et kontroversielt emne, vi tager fat på, men vi må se i øjnene, at problemerne ikke kører uden om landbruget. Lad os derfor komme i gang, tage ansvar og finde de nye forretningsmuligheder, siger Frede Lundgaard Madsen.

Det er et kontroversielt emne, vi tager fat på, men vi må se i øjnene, at problemerne ikke kører uden om landbruget.

Frede Lundgaard Madsen, formand for Landboforeningen Midtjylland

Debat og middag

Til at sætte emnet lidt på spidsen og lægge op til debat har landboforeningen inviteret tre indflydelsesrige kvinder, der skal komme med hver deres bud på "fremtidens fødevareproduktion set i lyset af verdens klimaudfordringer".

De tre kvinder er administrerende direktør Anne Ahrnung, Landbrug & Fødevarer, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, og stifter og direktør for Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen Lendal.

Arrangementet er mere end oplæg og diskussion. Deltagerne bliver budt på et udsøgt aftenmåltid, der kalder på eftertanke.

Kok Brian Kiilerich Meilby, LMO, har designet menuen, som programleder Michael Minter fra Concito - Danmarks Grønne Tænketank - gennemregner i forhold til CO2-forbrug. Præcis dette klimaaftryk bliver så centrum for aftenens "festtale".

Den leverer professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet Foulum.

Efter middagen vil chefredaktør Henrik Lisberg fra Landbrugsmedierne varme deltagerne op til debat og give alle mulighed for at komme til orde.

- Vi er alle små vigtige brikker i løsningen. Ingen af os kommer til at køre på frihjul i forhold til CO2-nedskæringer. Som producenter er vi nødt til at vide, hvilke realistiske valgmuligheder forbrugerne har. Fødevareforbruget vil påvirke produktionen og hermed landbruget, siger Frede Lundgaard Madsen, der opfordrer alle sine medlemmer til at tilmelde sig arrangementet.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce