Annonce
Viborg

Er dit pas klar til ferien? Ellers skal du i sving, for der er ventetid hos borgerservice

Afdelingsleder Torben S. Hansen fra borgerservice, der her ses ved valgbaren på rådhuset, anbefaler, at man hurtigt får bestilt tid til pasfornyelse, hvis det skal ske før sommerferien. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Der skal bestilles tid både til pas-fornyelse og hjælp til Mit-id, og det giver både travlhed og ventetid hos borgerservice.

Viborg: Hvis du skal have skiftet passet inden sommerferien, er det nok en rigtig god idé allerede nu at bestille en tid til det hos borgerservice.

Her har man nemlig rigtig travlt for tiden med ikke mindst overgangen til Mit-id, men også fornyelsen af pas fylder efterhånden en hel del.

- Til begge dele skal man bestille tid, og det kan man gøre enten ved at ringe, bestille tid på hjemmesiden eller møde op på rådhuset og bestille en tid, siger afdelingsleder i borgerservice Torben S. Hansen.

Annonce

Det tager en del tid, og derfor har det været nødvendigt at ansætte ekstra personale til opgaven.

Torben S. Hansen, afdelingsleder hos borgerservice

Hvis man prøver at bestille tid til for eksempel nyt pas via viborg.dk, kan man ikke få en tid før end om cirka en måned, og dertil kommer så ventetiden på, at passet produceres. Det tager fra en til tre uger. Så hvis ferien til udlandet ligger først på sommeren - og passet skal fornys - så er det altså nu, man skal komme i gang.

- Og der skal typisk laves flere pas op til sommerferien, så man skal altså ikke vente for længe, siger Torben S. Hansen.

Hjælp til Mit-id

Udover pasfornyelse er det som allerede nævnt hjælp til Mit-id, der fylder rigtig meget hos borgerservice. Faktisk fylder det så meget, at man har måttet ansætte fire-fem nye medarbejdere til at hjælpe de mange borgere, der har brug for hjælp til at komme på Mit-id.

Torben S. Hansen, afdelingsleder hos borgerservice

Her er det typisk ældre borgere, der skal "genvalideres". Det betyder kort sagt, at det skal registreres i systemet, at de rent faktisk er dem, de er, og så skal det også forklares, hvordan Mit-id virker.

- Det tager en del tid, og derfor har det været nødvendigt at ansætte ekstra personale til opgaven, siger Torben S. Hansen.

Annonce

Ukrainere og valg

Udover disse to ganske krævende opgaver har borgerservice også ekstraarbejde med registreringen af de ukrainske flygtninge, ligesom der for tiden også er etableret en "valgbar", hvor man kan komme og brevstemme til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni.

- Det skal man ikke bestille tid til. Her kan man komme ind fra gaden, og det er der ganske  mange, der benytter sig af. Faktisk er der på nuværende tidspunkt afleveret flere brevstemmer end på tilsvarende tidspunkt op til kommunalvalget, siger Torben S. Hansen.

På grund af travlheden med Mit-id og folkeafstemningen er der helt ekstraordinært åbent på rådhuset fredag efter Kristi himmelfartsdag (fra klokken 8 til 13.30), ligesom der også er åbent om lørdagen fra klokken 9-16, hvor man også kan brevstemme.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Bjerringbro

Se video: Efterskoleelev efterlyser gallapartner

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce