Annonce
Viborg

Er du over eller under gennemsnittet: Så meget koster det at bo i hus i Viborg Kommune

Ifølge sammenligningstjenesten mikonomi.dk er Viborg Kommune mere end 2500 kroner billigere at bo i om måneden sammenlignet med resten af landet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ifølge sammenligningstjenesten mikonomi.dk er Viborg Kommune mere end 2500 kroner billigere at bo i om måneden sammenlignet med resten af landet.
Annonce

Viborg: Bor du i Lolland Kommune, koster det i gennemsnit 5011 kroner om måneden.

I Frederiksberg Kommune 32.431 kroner.

I Viborg slipper du med 8672 kroner. I snit, altså. Det er 23 procent under landsgennemsnittet eller omregnet i kontanter: 2568 kroner billigere end gennemsnittet om måneden.

Prisen for at bo i hus pr. måned er udregnet af mikonomi.dk, der har samlet udgifterne for boligpriser på et 130 kvadratmeter stort hus med lån, forsikring, ejendomsværdiskat, strøm, vand, varme og grundskyld - hvor familien i regnestykket er en husstand med to voksne og to børn.

Hvad der derudover kommer af udgifter med mad, tøj, tv-pakker og fritidsaktiviteter er ikke regnet med her.

I forhold til de otte nabokommuner, der grænser op til os, placerer Viborg sig lige over gennemsnittet på 7904 kroner, hvor Skive koster 6141, Mariagerfjord 6357, Vesthimmerland 6668, Ikast-Brande 7551, Holstebro 7704, Herning 7958 kroner – mens Favrskov med sine 9702 kroner og Silkeborg med 10.387 kroner er dyrere end Viborg. Landsgennemsnittet er 11.240 kroner for et hus på 130 kvadratmeter med to voksne og to børn.

Der er masser af boliger til fornuftige penge i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Dyrere og billigere

Dykker man lidt mere ned i tallene, skal man ifølge mikonomi.dk i Viborg Kommune betale 1.355.510 kroner for et hus på 130 kvadratmeter i gennemsnit. Prisen er sat efter kvadratmeterprisen for solgte boliger i kommunen i 2019, der ligger på 10.427 kroner, hvilket er 31 procent billigere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hele landet.

Dermed fremhæver mikonomi.dk muligheden for at bosætte sig i Viborg Kommune, hvis man pendler til Aarhus. I Aarhus Kommune skal man betale 15.363 kroner om måneden for at bo i et hus på samme antal kvadratmeter, hvorved man altså sparer næsten 44 procent ved at vælge et hus i Viborg Kommune frem for Aarhus Kommune.

Sammenligner man Viborg Kommune med de gennemsnitlige udgifter for hele landet, ses det, at Viborg er en af de billigste kommuner i forhold til vand. Her skal du i gennemsnit betale 517 kroner om måneden, hvilket er næsten syv procent mindre end landsgennemsnittet. Det er dog stadig 58 procent dyrere end udgiften til vand i Esbjerg, som er landets billigste kommune.

Anderledes ser det ud med udgifter til fjernvarme, hvor Viborg er den tredjedyreste kommune i Region Midtjylland. Som husejer i Viborg Kommune skal man betale 33 procent mere end gennemsnittet i såvel Region Midtjylland som resten af landet i forhold til udgiften til fjernvarme. I Viborg Kommune betaler en husstand på 130 kvadratmeter med to voksne og to børn i gennemsnit 1502 kroner om måneden, hvorimod udgifterne for fjernvarme i Region Midtjylland i gennemsnit ligger på 1134 kroner.

Ser man på udgifterne til grundskyld, er Viborg én af de billigste kommuner i Region Midtjylland. Her skal man i gennemsnit sætte 632 kroner af i sit månedlige budget for at kunne betale den årlige udgift til grundskyld på 7578 kroner. Dette er fem procent mindre end gennemsnittet for Region Midtjylland og 43 procent mindre end gennemsnittet for hele landet.

Derimod skal man i gennemsnit betale 904 kroner i ejendomsværdiskat. Det er næsten ni procent mere end gennemsnittet for Region Midtjylland. Udgifterne til grundskyld og ejendomsskat vil dog ændre sig i takt med, at der bliver udsendt nye offentlige ejendomsvurderinger. De udsendes som en del af den nye boligskattereform, der for nyligt blev udskudt til 2024.

Det betyder, at udgiften til grundskyld og ejendomsværdiskat kan stige med op til syv procent i yderligere tre år.

Annonce

Sammenlign kommuner

 

Kilde: Mikonomi.dk

Og læs mere her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce