Annonce
Leder

Er pegefingeren lige højt nok i vejret?

Annonce

Skuffelse. Jeg må indrømme, at jeg blev ramt af skuffelse, da statsministeren mandag aften holdt pressemøde. Der var ikke den åbning af erhvervslivet, vi havde håbet. Til gengæld var der igen løftede pegefingre. Budskabet var: Gør I ikke, som vi siger, så må I selv om det, for så lukker vi bare endnu mere ned!

Jeg følte det lidt som om, jeg blev talt ned til, for danskerne har jo længe gjort, som der er blevet sagt. Jeg er helt enig med Ulrik Wilbek, som spørger: Hvad er det, regeringen ved, som vi ikke får at vide?

En dansker i Frankrig skrev for nylig til Leo Lund i Viborg:

"Hørte i går, at der i DK var udstedt 145 bødeforlæg for overtrædelse af forsamlings bestemmelserne (max. 10 personer). En overtrædelse heraf koster 1500 kr. I Frankrig, hvor vi ikke må forlade hjemmet uden gyldig grund (arbejde, lægebesøg etc.) i mere end 1 time og indenfor 1 km radius, er der foreløbig udstedt 395.000 bødeforlæg à € 135 eller ca. 1.000 kr. Alene i Hérault (1,2 mio. indbyggere) er der i forbindelse med påsken indsat 6-800 politibetjente til at kontrollere, at folk ikke overtræder bestemmelserne, herunder trafikken på A9. Ihukommende et De Gaulle citat: ”Ikke nemt at regere et land med 258 ostevarieteter”, vil jeg dog mene, at Mette Frederiksen har en lettere opgave end den franske pendant.”

Vores sygehuse har dygtigt rustet sig til en invasion af corona-patienter, men vi hører i radioen fra en ekspert, at et normalt intensiv-beredskab ville kunne klare det nuværende "tryk".

Det ser ud, som om man forsøger helt at undgå smitten. Har man droppet tanken om flok-imunitet, og er strategien i stedet at strække det hele, til nye behandlinger og vaccination er mulig? Vi fik ikke rigtig noget svar.

Flok-immunitet vil kræve langt flere smittede - og døde - på vores sygehuse her og nu. Og en langtrukken lockdown vil kræve mange måneders stilstand i samfundet med alvorlige økonomiske og måske sociale og sundhedsmæssige konsekvenser. Sandsynligvis ligeså mange døde.

Det er det sværeste valg overhovedet. Godt, det ikke er mig, som sidder ved roret.

Min følelse er stadig, at den danske befolkning ikke rigtig er belønnet for den kæmpe opbakning til regeringens restriktioner. Holder det i længden? Jeg håber, for vi har i situationen ikke noget valg.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce