Annonce
Sport

Erfaren keeper giver ro hos Team Viborg

Line Johansen har blandt andet vogtet buret i australsk fodbold. Privatfoto.

Team Viborg kunne i weekendens overraskende sejr over Skovbakken give debut til en spiller, der tilfører holdet en god portion erfaring.

Team Viborg kunne i weekendens overraskende sejr over Skovbakken give debut til en spiller, der tilfører holdet en god portion erfaring.

Annonce

Klubben fik i nemlig sidste uge certifikat til at bruge den 25-årige målmand Line Johansen, der har prøvet lidt af hvert i sin karriere.

Målmanden har rødderne i det nordjyske, hvor hun har fået sin fodboldopdragelse i AaB. Herfra gik turen til Aalborg-klubben, B52, der havde et hold med i landets bedste ungdomsrække. I klubben stiftede hun også bekendtskab med den næstbedste danske række.

Herfra gik turen tilbage til AaB, hvor hun havde fornøjelsen af at være med til at rykke holdet op i landets bedste række, hvor hun også samlede erfaring.

I 2011 førte fodboldrejsen hende så videre til Watford i England, hvor hun var reservemålmand for klubbens hold i Premier League. Hun fik dog primært sine kampe for klubbens reserveholdet, men var også med i finalen i pokalturneringen.

Opholdet i England var kortvarigt. Fortuna Hjørring stod dog klar med en plads som reserve på klubbens tophold. Her oplevede den nuværende Team Viborg-målmand også at være med på bænken i Champions League.

I 2012/2013 var hun så tilbage i AaB, hvor hun spillede 1. division og danmarksserien, men udlandseventyret var ikke helt forbi. Line Johansen drog i 2013 til Australien, hvor hun spillede for Box Hill United og blev udtaget til allstar-teamet. Turen til videre til flere andre australske klubber, inden hun altså for et par uger siden meldte sig under fanerne hos Team Viborg.

Spillercertifikatet nåede akkurat at falde på plads inden weekendens kamp - og træner Nickolai Lund kunne straks mærke effekten af at få den erfarne keeper ind på holdet.

»Line stod en rigtig god kamp og var med til skabe noget ro. Hun dirigerede godt med forsvaret og guidede folk på plads hele tiden. Og på den måde skabte hun noget stabilitet i de bagerste rækker,« sagde Team Viborg-træner Nickolai Lund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce