x
Annonce
Viborg

Erhvervsdirektør: Der skal også fokus på de små og iværksætterne

Erhvervsdirektør Henrik Hansen opfordrer til øget fokus på hjælp til de små virksomheder og iværksætterne. PR-foto
Henrik Hansen hilser trepartsaftalen meget velkommen, og så opfordrer han os allesammen til at støtte de mindre virksomheder også.

Viborg: Erhvervsdirektør Henrik Hansen er godt tilfreds med, at der er indgået en trepartsaftale, der sikrer lønkompensation til virksomhederne, hvis de holder fast i de medarbejdere, der ellers ville blive fyret eller hjemsendt som følge af corona-krisen.

- Aftalen må hilses velkommen som et skridt i den rigtige retning. Jeg ved, at virksomhederne er i fuld gang med at regne på, hvordan de eventuelt kan bruge aftalen. Forhåbentlig kan det redde mange arbejdspladser, siger Henrik Hansen.

Han savner dog, at der også meget snart kommer et udspil til glæde for iværksættere og helt små virksomheder.

- De skal også helst kunne se ind i en fremtid, når de møder på arbejde, så fuld fart frem for en ordning for iværksættere, siger Henrik Hansen.

Annonce

Støt de lokale

Henrik Hansen er overbevist om, at der vil komme masser af spørgsmål til trepartsaftalen, som jo er lavet meget hurtigt.

- Forhåbentlig vil man udvise stor fleksibilitet, når det kommer til fortolkninger i de kommende dage og uger, så det ikke bliver for vanskeligt at komme i gang med at bruge aftalen i praksis, siger Henrik Hansen.

Ifølge ham vil man forsøge at få modellen til at virke allerede fra den kommende uge på portalen Virk.dk, så virksomhederne kan få udbetalinger af kompensation allerede i næste uge.

I mellemtiden bør alle vi andre også støtte vores lokale virksomheder, så godt vi kan, mener Henrik Hansen.

- Vi skal som borgere fortsætte med at købe middage, gavekort, møbler og lignende - også selv om vi først kan/skal bruge dette om nogle måneder. Husk at det kan give her og nu-omsætning for trængte virksomheder, siger Henrik Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce