Annonce
Viborg

Erhvervsdirektør går hårdt i rette med trafikministeren

Henrik Hansen. Erhvervsdirektør Viborg. - bedre
Henrik Hansen mener, det er at fordreje sandheden, når Benny Eneglbrecht siger, at en E45-udvidelse er en bedre forretning end en midtjysk motorvej.
Annonce

Viborg: Når trafikminister Benny Engelbrecht (S) siger, at en udvidelse af af E45-motorvejen er en samfundsmæssig bedre forretning end en midtjysk motorvej, så er det ganske enkelt ikke rigtigt.

Det er Viborg erhvervsdirektør, Henrik Hansen, der så klart og utvetydigt går i rette med trafikministeren.

Henrik Hansen synes, det er beskæmmende og skandaløst, at trafikministeren på denne måde "igen fordrejer sandheden omkring Hærvejsmotorvejen", som han udtrykker det.

- De to projekter, en udvidelse af E45 og Hærvejsmotorvejen, er jo nu blevet analyseret efter den samme model, og den viser, at Hærvejsmotorvejen samfundsøkonomisk er en bedre forretning. Så skal trafikministeren da ikke sige det modsatte, siger Henrik Hansen.

- Det er korrekt, at nogle få kilometer omkring Kolding samt nogle få kilometer omkring Aarhus trænger til en udvidelse, og her er der en god forrentning, men set samlet er Hærvejsmotorvejen en bedre investering.


Jeg bryder mig ikke om at lyde som om, jeg indtager offerrollen, men der er altså ikke nogen rimelighed i, at vilkårene for at drive virksomhed i Viborg og omegn skal være så meget dårligere end alle andre steder i landet.

Henrik Hansen, erhvervsdirektør


Annonce

Ny kampagne

Ifølge erhvervsdirektøren er det simpelthen en nødvendighed, at der bliver puttet statslige midler i infrastrukturen omkring Viborg.

- Jeg bryder mig ikke om at lyde som om, jeg indtager offerrollen, men der er altså ikke nogen rimelighed i, at vilkårene for at drive virksomhed i Viborg og omegn skal være så meget dårligere end alle andre steder i landet, så tiden frem mod de kommende trafik-forhandlinger skal bruges på at skabe opmærksomhed om, at netop Viborg-området i mange år er blevet forbigået, når det kommer til investeringer i infrastruktur – og det gælder både veje og tog, siger Henrik Hansen.

Derfor vil Viborgegnens Erhvervsråd efter sommerferien gå i gang med at samle hele erhvervslivet omkring en fælles kampagne.

- Jeg forventer stor opbakning til sådan en kampagne, hvor vi benhårdt vil gå efter at gøre det klart, at en midtjysk motorvej er en god samfundsmæssig investering, og at hvis regeringen mener, at hele Danmark skal udvikles, så må de komme i gang med at investere – også omkring Viborg, siger Henrik Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce