Annonce
Viborg

Erhvervsdirektør: Nu skal hjælpepakke eksekveres i en fart

Erhvervsdirektør Henrik Hansen roser folketingspolitikerne, men han savner klare signaler fra finansverdenen. PR-foto
Henrik Hansen er rigtig godt tilfreds med hjælpepakken, som hele Folketinget står bag, men han savner klare signaler fra finanssektoren.

Viborg: Erhvervsdirektør Henrik Hansen er rigtig godt tilfreds med den hjælpepakke til de små og mellemstore virksomheder, som samtlige partier i Folketinget præsenterede torsdag.

- Den er rigtig god og omfattende og rammer meget bredt, så det er meget positivt. Den politiske forhandling henover natten gjorde aftalen bedre, end den der blev fremlagt onsdag, blandt andet med muligheden for 100 procent dækning af de faste omkostninger i de virksomheder, der er blevet lukket på baggrund af den politiske beslutning, siger Henrik Hansen.

Han fremhæver også muligheden for fuld kompensation til begge personer, hvis man driver virksomhed med medhjælpende ægtefælle som meget positivt, ligesom han ser signalet om hjælp til freelancere som noget meget vigtigt.

- Men nu gælder det eksekveringshastighed, for pakkerne skal ud og virke i en fart, siger Henrik Hansen.

Han forudser derfor et stort tryk på de administrative enheder i ministerier og styrelser, som skal omsætte de politiske beslutninger til penge i kassen hos den selvstændige, hos freelanceren og hos de små og store virksomheder.

Annonce

Den er rigtig god og omfattende og rammer meget bredt, så det er meget positivt.

Erhvervsdirektør Henrik Hansen om den seneste hjælpepakke

Savner klar udmelding

Der er altså stor ros til politikerne fra erhvervsdirektøren, som til gengæld ikke er helt så fuld af lovord i forhold til bankerne.

- Jeg savner nogle klare udmeldinger fra finanssektoren om, at de selvfølgelig står klar med åbne arme og sikrer virksomhedernes likviditet, indtil ordningerne kommer til at fungere. Der må ikke være en eneste virksomhed, der må lukke på grund af, at banken siger stop i den periode, hvor man venter på at få udbetalt kompensation for løn eller driftstilskud til de faste omkostninger, siger Henrik Hansen.

Han opfordrer til, at bankerne af sig selv øger risikovilligheden i forhold til de pressede kunder med forlængede frister, udvidede kreditter og i det hele taget er en stærk medspiller i denne samfundskritiske situation.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce