Annonce
Viborg

Erhvervsdirektøren er forsigtig optimist: - Det er en klar forbedring

Erhvervsdirektør Henrik Hansen er forsigtig optimist. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kombinationen af hjælpepakker og signalet om en mulig delvis oplukning efter påske får Henrik Hansen til at være optimist - dog en forsigtig en af slagsen.

Viborg: Det er nu tre uger siden, Danmark blev lukket delvist ned som følge af corona-krisen, og det kan selvfølgelig også mærkes hos det lokale erhvervsliv - også rigtig hårdt for nogle.

Alligevel er erhvervsdirektør Henrik Hansen forsigtig optimist på det lokale erhvervslivs vegne - i hvert fald sådan på det overordnede plan.

- Det er klart, at det her er en meget stor udfordring for ikke mindst iværksættere, små selvstændige, freelancere og detailhandlen. Der er jeg alvorligt bange for, at nogle vil bukke under i det her forløb, og vi risikerer at miste et helt vækstlag. Jeg vil i den forbindelse godt opfordre bankerne til at udvise stor fleksibilitet. Det kan være altafgørende med en øget kassekredit for de små virksomheder, og det kan være med til at sikre både virksomheder og arbejdspladser, siger Henrik Hansen, der er mere optimistisk på vegne af de mere velpolstrede virksomheder.

- For dem med en god likviditet er det her selvfølgelig også alvorligt, men de har altså bedre mulighed for at være fleksible og planlægge sig ud af krisen, siger Henrik Hansen.

Annonce

Signalet om, at vi måske lige så langsomt kan åbne vores samfund igen efter påske, var virkelig vigtigt, for det er afgørende, at både erhvervslivet og forbrugerne tror på, at vi kommer i gang igen

Henrik Hansen, erhvervsdirektør

En klar forbedring

- Sådan generelt set lyder meldingen fra produktionsvirksomhederne da også, at produktionen enten fortsætter uændret eller er skåret delvist ned eller lagt om. Der er ikke så mange, der har gjort brug af ordningen med at sende folk hjem med løntilskud, men jeg kan forestille mig, at flere måske vil gøre det, nu hvor ordningen er blevet justeret, så løntilskuddet er højere, og ordningen er blevet mere fleksibel, siger Henrik Hansen.

Han roser i den forbindelse både politikere og organisationerne for så hurtigt at tilrette aftalen, da det viste sig, at den ikke fungerede optimalt.

- Det er en klar forbedring, og det er vigtigt for at bevare arbejdspladser og virksomheder, så igen stor ros for at handle hurtigt, siger Henrik Hansen, der også er meget tilfreds med det signal, statsministeren sendte på pressemødet mandag.

- Signalet om, at vi måske lige så langsomt kan åbne vores samfund igen efter påske, var virkelig vigtigt, for det er afgørende, at både erhvervslivet og forbrugerne tror på, at vi kommer i gang igen. Det betyder, at virksomhederne skifter fokus og begynder at planlægge for fremtiden, og forhåbentlig betyder det også, at forbrugerne snart igen tør begynde at bruge penge, siger Henrik Hansen.

Psykologisk faktor

For erhvervsdirektøren er der nemlig slet ingen tvivl om, at corona-krisens negative effekter for erhvervslivet og økonomien også skal overvindes på det psykologiske plan.

- Vi lever stadig med eftervirkningerne fra finanskrisen, hvor forbrugerne jo efterfølgende helt naturligt begyndte at blive mere forsigtige og spare mere op. Dele af den opsparing skal vi meget gerne have i spil igen, for det er altafgørende, at efterspørgslen kommer i gang igen, når vi er på den anden side af det her. Vi kommer nok ikke flyvende ud af starthullerne, men det er afgørende, at vi også som forbrugere tør tro på det, for ellers kommer det til at gå alt for langsomt. Det tror jeg nu også på, at forbrugerne godt kan se, så jeg tror på deres opbakning til at få det hele til at køre igen, siger Henrik Hansen.

Skulle statsministerens forsigtige optimisme i forhold til en langsom oplukning af samfundet efter påske ikke holde stik, er Henrik Hansen til gengæld slet ikke så optimistisk.

- Så står vi over for en lang og dyb krise, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Regionsballade. Varm luft til svar på medarbejdernes bekymringsbrev

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce