Annonce
Viborg

Erhvervsformand: Jeg håber godt nok ikke, Hærvejsmotorvejen bliver glemt

Rute 26 mellem Søbyvad og Aarhus - 37 kilometer fra Viborgs centrum - skal forbedres.
Regeringen vil forbedre trafikforholdene ved at gøre de sidste 30 kilometer af Rute 26 ind mod Aarhus til motortrafikvej.

Viborg: Regeringen vil ofre 1,4 milliarder kroner til forbedring af Rute 26 på strækningen mellem Søbyvad og Aarhus.

Det er cirka 37 kilometer fra Viborgs centrum, men alligevel ser Martin Pedersen, formand for Viborgegnens Erhversråd, det som en kraftig forbedring for Viborg og egnens erhvervsliv.

- Det er jo det stykke af Rute 26, hvor trafiktætheden er størst, og hvor det bliver vanskeligt at komme frem. Aarhus Havn er blevet meget stor og har en omfattende containertrafik. Det kan kan også mærkes på Rute 26, siger Martin Pedersen og føjer til:

- Der er i udspillet kigget på Viborg og lyttet til vores argumenter. Det er positivt.

Til gengæld er Martin Pedersen utryg ved, at regeringens udspil tilsyneladende helt har overset den såkaldte hærvejsmotorvej mellem Haderslev i syd via Viborg til nord for Hobro.

- Jeg håber ikke, at det er et udtryk for, at ideen helt er droppet. Viborg har stadig meget brug for bedre vejforhold mod syd, og derfor er det vigtigt for os, at Hærvejsmotorvejen ikke glemmes.

Der er andre, som har "opdaget", at Hærvejsmotoren ikke er med i regeringens trafikudspil. Blandt andre Michael Svane, der er direktør for DI (Dansk Industri) Transport. Til Jyllands-Posten siger han:

- Hvis det er rigtigt  (at Hærvejsmotoren er ude, red.), er det svært at se, hvordan man kan fremtidssikre mobilitet og infrastruktur i Jylland.

I dagens udgave af Avisen Danmark, som er med folkebladet, kan du læse meget mere om trafikudspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce