Annonce
Viborg

Coronavirus spænder ben for særlig erhvervslinje: Kun én elev er tilmeldt

EUD/EUX har base på Vestre Skole. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Corona-krisen har bremset skolernes mulighed for at åbne dørene. Det kan Vestre Skole mærke. Kun én elev er foreløbig tilmeldt den særlige erhvervslinje, der kører som et fireårigt forsøg på skolen.
Annonce

Viborg: Vestre Skole har et par gange hvert forår de seneste to år holdt et åbent hus-arrangement, hvor unge sammen med deres forældre kunne besøge skolen og blive klogere på den særlige erhvervslinje, skolen tilbyder elever i ottende og niende klasse.

- Vores erfaring har været, at netop disse arrangementer har betydet meget for elevernes valg, så det er rigtig ærgerligt, at vi i år på grund af corona-krisen ikke har kunnet afholde åbent hus, siger pædagogisk leder Tina Kristiansen.

Konkret betyder de fraværende fysiske møder mellem elever, forældre og skole, at der i skrivende stund blot er én elev tilmeldt det nye hold, som skal begynde til august. Tre andre unge har vist interesse, men endnu ikke meldt sig til.

Vestre Skole har derfor fået lavet en lille video, hvor linjen - som kaldes EUD/EUX - præsenteres, og denne video er lagt ud på Aula, så alle med børn i de nuværende syvendeklasser kan blive klogere på tilbuddet.

Linjen er et forsøg, der strækker sig over fire år. Det første hold begyndte for to år siden og forlader dermed Vestre Skole til sommer. Der er to år tilbage af forsøget.

Den erhvervsrettede linje blev oprettet, fordi Viborg Kommune gerne ville tilbyde unge en mulighed for skolegang, hvor det hele ikke handler om bøger og teori. I løbet af de to år møder eleverne således mange praktiske forløb på Mercantec og andre ungdomsuddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce