Annonce
Navne

Erhvervsmand og musiker fylder år - denne gang på langs

Jens Nielsen fylder i dag 75 år. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Jens Nielsen har livet igennem været iværksætter og garant for kvalitet i flere brancher. I de yngre dage blev der også tjent ind på musikken. Lige nu er han på lidt rekreation på regionshospitalet. I dag fylder han 75 år.

75: Jens Nielsen er født og opvokset på Viborg Vestermark og fik sin realeksamen fra Vestre Skole i Viborg.

Han kom i lære som smed hos smed Grud i Løgstrup, blev indkaldt som soldat i Karup og udlært som faglært flymekaniker i Jonstrup og Værløse.

Tilbage i Karup arbejdede Jens Nielsen med alt mekanik på jagerflyene, herunder også med sikkerhed for, at katapulten virkede, når og hvis uheldet var ude.

Da Flyvevåbnet købte de svenske Draken-fly, var han med fra starten og fik kontrakt som underviser og instruktør.

Annonce
Jens Nielsen fejre sin fødselsdag på sygehuset - med folkebladet.

Produktion og kvalitet

Samtidig med dette job begyndte han at interessere sig for glasfiber og startede i garagen i Hjarbæk produktion af små skibe.

Det blev til Hjarbæk Glasfiber, der flyttede til Viborg. Kartoffelkuren satte en stopper for eventyret, som lukkede ned.

- Jeg kom til Euro Frigor på Vestermarken og senere til Norfrig i Hvam, hvor jeg var kvalitetschef. Efter en tid kom jeg til Lastbilfabrikken DAB i Silkeborg som produktionschef. Det var en stor virksomhed med flere hundrede ansatte. Fabrikken blev solgt til en svensk koncern, der ansatte mig som fabrikschef.

- Fra Silkeborg blev jeg ansat som kvalitetschef hos Dantherm i Skive, hvor jeg var til min pension som 62-årig, fortæller fødselaren på tiende etage på Regionshospitalet Viborg.

- Jeg blev kontaktet af Vium Smedje, der var en lokal virksomhed i vækst. Her fik jeg lov til i fem år at være med til at kvalitetssikre deres produkter og licitationer. Samtidig var jeg med til at flytte virksomheden til et nyt domicil ved Thorning på 4000 kvadratmeter. TV Midt-Vest lavede et program, der fortalte om seniorer i arbejde efter pensionsalderen. I to år derefter var jeg seniorkonsulent hos Mercantec, hvor vi skulle finde praktikpladser i de sorte erhverv, fortsætter han.

Familie og fritid

Jens Nielsen bor Nonbo Mark 34, Hald Ege, men befinder sig som nævnt på 75-års fødselsdagen i dag, tirsdag den 6. august, på Regionshospitalet Viborg.

For nogle uger siden kom der uden forvarsel en blodprop i højre fod. Det kræver en rekreationsperiode med undersøgelser og operationer.

Jens Nielsen har i mange år delt avis med Runa, og de har fem børn samt 12 børnebørn. Engang lå sommerhuset ved Lynderup, men er de senere år byttet ud med rejser både fjern og nær.

Jens Nielsen har været en ivrig løber og løb det første maraton i Viborg, og han har deltaget i mange orienteringsløb.

I pensionistårene har han været fast gæst i Loop tre gange om ugen, og det er nu blevet til flere end 1000 omgange rundt i motionsmaskinerne.

I de yngre år spillede Jens Nielsen i orkestret O'Neill, der i en lang årrække satte gang i dansen rundt i forsamlingshusene til mange foreningsballer.

- Jeg spiller da stadig gerne på både klaver og harmonika, og så er jeg fascineret af den kulturperle, der er ved at blive skabt på Cecilielund med Viborg Miniby og Bogtryksmuseet som de første faste kulturelle aktiviteter. Endelig håber jeg at blive fit igen, så jeg kan genoptage min viceværtsfunktion hos AC Group, slutter Jens Nielsen, med optimisme og godt humør i stemmen.

Gæsterne kommer til en sammenkomst på regionshospitalet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce