Annonce
Debat

Erhvervspolitik: Hullerne i osten og glæden ved samarbejdet

Læserbrev: I torsdags læste jeg med glæde i Viborg Stifts Folkeblad, at der kommer endnu en kandidat på de konservatives liste i Bjerringbro.

I artiklen fremhæver kandidaten, at Viborg Kommune sidste år faldt nogle pladser i den årlige landsdækkende måling af erhvervsklimaet og konkluderer uden videre at ”..Venstre og Ulrik Wilbek, sådan kommune-mæssigt har spillet fallit på erhvervsdelen”. (kilde: VSF 20. august)

Det er en meget hård og personlig kritik, som vi selvfølgelig er nødt til at svare på.

Annonce

Jeg deler frustrationen over, at vi sidste år oplevede et fald på den omtalte måling. Jeg følte samme frustration i 2016, da Viborg også oplevede et stort fald på listen. Dengang var borgmesteren konservativ.

Jeg deler dog ikke konklusionen om, at Venstre og borgmester Ulrik Wilbek har spillet fallit på erhvervspolitikken. Tvært imod. Venstre er meget optaget af at skabe de bedst mulige rammer for vores erhvervsliv. Uden erhvervsliv er der ingen job. Uden job er der ingen skatteindtægter. Og uden skatteindtægter er der ingen velfærd.

Jeg deler dog ikke konklusionen om, at Venstre og borgmester Ulrik Wilbek har spillet fallit på erhvervspolitikken. Tvært imod. Venstre er meget optaget af at skabe de bedst mulige rammer for vores erhvervsliv.

Ergo: erhvervslivet er essentielt for vores velfærdssamfund.

Derfor har Venstre i den seneste valgperiode haft et stort fokus på at skabe de bedst mulige forudsætninger for vores erhvervsliv. Og vi har sammen med det nuværende byråd skabt nogle store resultater til gavn for vores erhvervsliv. For at nævne et par stykker…

- Trafikaftale som sikrer, at Hærvejsmotorvejen etableres, og A26 bliver opgraderet. Dette har været øverst på erhvervslivets ønskeliste i flere årtier.

- Tiden for byggesagsbehandling er kraftigt forbedret, så vi nu er blandt de bedste i Danmark.

- Nye uddannelser til Viborg Kommune (Maskinmesterskolen, Jura-linje, Veterinæruddannelsen, XR Ingeniøruddannelsen), så vi kan tiltrække og bibeholde vores unge mennesker i kommunen, så vores virksomheder har kvalificeret arbejdskraft i årene fremover.

- Forøget antallet af arbejdspladser med 1 pct. til i alt 51.000 arbejdspladser.

- Ansættelse af en erhvervskoordinator, der skal være bindeled mellem erhvervslivet og kommunen, så vores virksomheder får lettere ved at navigere i den kommunale organisation.

-…og vi kunne blive ved…

Med de mange initiativer vi har taget, forventer jeg en forbedret erhvervsklimamåling i år.

Med lokalpolitiske øjne har vi også skabt store resultater. Lad mig blot minde om, at Hhelhedsplanen for Bjerringbro skete på initiativ fra Venstre, og at vi nu ser byen blomstre med et kæmpe stort lokalt engagement. Tilsvarende ser vi i Rødkærsbro og Omegn, at områdefornyelsen har affødt en lang række spændende initiativer og ligeledes et stærkt sammenhold og engagement. Så det går altså også rigtig godt i vores lokalområde.

Så skulle vi ikke lade være med altid kun at se hullerne i osten. Skulle vi ikke lade være med at pege fingre ad hinanden og droppe den hårde retorik. Lad os i stedet samarbejde og finde fælles løsninger. Lad os spille hinanden gode og fokusere på det der lykkes i stedet for at tale Viborg Kommune og erhvervslivet ned under gulvbrædderne.

Min hånd er altid fremstrakt mod andre partier og politikere. Særligt overfor Konservative, da vi har brug for borgerlighed i Viborg Kommune. Lad os samarbejde.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Debat For abonnenter

I morgen kan det blive dig og din virksomhed, som bliver ramt - Jeg køber nogle Thisted-øl som en protest

Debat

Debat: Børnepasning - Hvorfor minimerer regeringen familiernes frihed igen?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce