Annonce
Rundt om Viborg

Erhvervsprojekt satte for alvor skub i J-Coating i Aalestrup

Peter Frederiksen, adm. direktør, J-Coating, fremhæver de succesfulde tiltag NordVest Smart Production-projektet har bidraget med til virksomheden. Pressefoto.
En særdeles usikker fremtid for et lille Aalestrup-firma synes efter et samarbejde om digital teknologi på sikker grund med pulverlakering.

Aalestrup: Kan man i det hele taget skabe sin egen plads i erhvervslivet, når man tilbyder at udføre pulverlakering for konkurrenterne for at vise, at man kan – men gør det gratis? Det var faktisk optakten til J-Coating i Aalestrup, da Peter Frederiksen i sommeren 2015 blev ansat som direktør i det kun syv måneder gamle firma.

- Vi kunne med fire ansatte sidde omkring mit skrivebord, og det, jeg har styr på, er processer og økonomi, ikke pulverlakering af emner i stål og aluminium, siger Peter Frederiksen, i dag ejer af J-Coating, som han med tiden har opkøbt alle aktierne i.

Vendepunktet kom for alvor i 2017, da Peter Frederiksen blev kontaktet af Erhverv Væksthimmeland. Erhvervschef Dan Skovgaard ville høre om J-Coating ville være med i NVSP, NordVest Smart Production, et projekt som var støttet med EU-midler og havde til formål via partnerskaber at introducere virksomheder og vidensinstitutioner for ny digital teknologi. Slutmålet var at udvikle innovative løsninger og produkter, og det fandt Peter Frederiksen utrolig spændende.

Annonce

- Jeg var da lidt stolt over at blive spurgt, men tidspunktet var også helt perfekt. Det passede bare med, at jeg ville gøre virksomheden mere interessant for vores kunder, ikke mindst nye kunder, og det fik vi pludselig tilbudt hjælp til udefra med ekspertviden om digitalisering fra Fonden Autonomous og Aalborg Universitet, siger Peter Frederiksen.

Vækst med ansvar

Projektet har ført til en masse interne ændringer i virksomheden, når det gælder arbejdsgange, men ikke mindst kvalitetsstyring. Det har ført til, at J-Coating var de første i Danmark til at erhverve sig Qualicoat-certifikatet, der betyder at virksomheden må overfladebehandle aluminium til brug udendørs, og certifikatet er samtidig en kvalitetssikring for kunderne, når det gælder malingens holdbarhed.

Det er ikke gratis at være med i den slags projekter, og som nystartet virksomhed har Peter Frederiksen måttet prioritere, hvad der var realistisk i forhold til virksomhedens økonomi.

- Vi kunne nok have skabt flere arbejdspladser, men det er ikke lige meget om det ville koste 300.000 kroner eller tre millioner kroner, siger Peter Frederiksen.

Han er dog ganske godt tilfreds med, at J-Coating i dag beskæftiger 17, og han tilskriver i hvert fald NVSP omkring 25 procent af væksten på den front. Men her har Peter Frederiksen dog sat sit helt eget aftryk.

- Jeg screener eventuelle nye medarbejdere for at se, hvor de passer i virksomheden, hvilket jeg finder utrolig vigtigt, siger J-Coat ejeren.

Han har på den front påtaget sig et socialt ansvar ved at ansætte medarbejdere, som kom fra kontanthjælp, måske fordi de var forkert placeret i systemet, som Peter Frederiksen udtrykker det.

Den holdning er ikke gået ubemærket hen, da Peter Frederiksen i 2018 blev kåret som ”Årets mentor” i Vesthimmerland Kommune.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og liveblog: Viborg HK vandt med hiv og sving over ungarsk hold

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Viborg FF vandt to timer lang testkamp i Farum - se videoanalyse og liveblog her

Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Rundt om Viborg

Efter uønsket farvel til kommunalpolitik: Nu er jeg bare Elo...

Sport For abonnenter

Karakterer: Sløj indsats mod ungarer afspejler sig i bedømmelsen af Viborg-spillerne, hvor kun få udmærkede sig

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Rundt om Viborg For abonnenter

En stor del af landsbyens borgere knokler for at få en ny købmandsforretning: Renoveringsarbejde begynder helt fra grunden

Rundt om Viborg

Lokal forfatter nomineret til lydbogspris: Det er stort

Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Viborg FF For abonnenter

Meget godt og en lille smule skidt - her er tre ting vi lærte af testkampen mod FCN

Navne For abonnenter

Tidligere bryggeri-direktør fra Viborg gik på bryggerskole i München og overtog øl-posten i Viborg fra farmand

Viborg For abonnenter

Unge med gåpåmod: Det er altafgørende at kunne blive i Viborg

Annonce