Annonce
Erhverv

Erhvervsråd vil modernisere ledelsen

Bestyrelsesformand Viggo Hansen er direkte valgt på generalforsamlingen. Det kan blive tilfældet for det meste af bestyrelsen fremover.
Viborgegnens Erhvervsråds bestyrelse lægger op til, at man sløjfer repræsentantskabet.
Annonce

Viborg: Viborgegnens Erhvervsråd har lige nu både et repræsentantskab og en bestyrelse, men hvis det står til sidstnævnte, skal det ikke blive ved med at være sådan.

I hvert fald har bestyrelsen indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at ændre vedtægterne, så der ikke længere skal være et repræsentantskab, men derimod en direkte valgt bestyrelse.

- Det er en tilpasning til moderne tider, siger bestyrelsesformand Viggo Hansen, der fortæller, at forslaget til de nye vedtægter er blevet diskuteret grundigt i såvel bestyrelse som repræsentantskab.

- Og der har været en klar opbakning til, at vi laver det om, siger Viggo Hansen.

Ifølge ham har oplevelsen været, at opbygningen med et repræsentantskab på 33 medlemmer har været for tungt at arbejde med i det daglige, og der er ifølge ham også stor opbakning til, at stort set hele bestyrelsen fremover vil skulle vælges direkte på generalforsamlingen.

Hidtil har bestyrelsen udover formanden været sammensat af fem medlemmer fra repræsentantskabet, kommunaldirektøren samt en række medlemmer udpeget af diverse interesseorganisationer.

- Vi foreslår nu, at formanden og ni bestyrelsesmedlemmer vælges direkte på generalforsamlingen. Derudover er borgmesteren fast medlem, ligesom de arbejdstagerorganisationer, der er medlem af foreningen udpeger et bestyrelsesmedlem. Vi synes, det vil være en mere nutidig måde at vælge vores ledelse på, siger Viggo Hansen.

Den ekstraordinære generalforsamling finder sted 17. februar, og hvis vedtægtsændringerne bliver vedtaget, skal de sidenhen godkendes af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce