Annonce
Navne

Erling er ikke bare købmand - han er brugsmand

Erling Andersen er hele Klejtrups brugsuddeler, og han er glad for det. Den 9. oktober fyldte han 60 år. Foto: Dorte Søgård Schou.
Erling Andersen fra Dagli' Brugsen i Klejtrup er netop rundet 60 år. I 37 af dem har han været en del af fællesskabet i Coop.
Annonce

Klejtrup: Der var én, der engang sagde til Erling Andersen, at det at være uddeler ikke er et job - men en livsstil.

Den udlægning kan den nu 60-årige uddeler i Dagli' Brugsen i Klejtrup godt genkende, for som brugsuddeler bliver man i høj grad det menneske, som borgerne forbinder med den lokale købmandsbutik.

- Alle ved jo, hvem man er, fortæller Erling Andersen, der rundede de 60 år den 9. oktober.

Det har han det sådan set fint med, for netop kontakten med kunderne er noget af det, han holder mest af ved sit job.

- Jeg håber da også, at det er vores styrke her, og at den nære kontakt mellem personale og kunder giver lidt atmosfære, siger han.

Annonce

Heldige tilfældigheder

At Erling Andersen skulle gøre karriere i Brugsen, kom egentlig som lidt af en tilfældighed. Som ganske ung fik han arbejde som medhjælper i fødebys lokale brugs, og senere kom han i lære samme sted.

- Så har det egentlig kørt i streg og trin for trin siden, fortæller Erling Andersen.

- Jeg er jo fra en generation, hvor det ikke er så vigtigt, om du kan lide dit arbejde, men om du har noget at lave. Det eneste jeg vidste, jeg i hvert fald ikke skulle, var at være maler. Det var min mor, og når jeg hjalp hende, skulle jeg altid slibe, og det var det kedelige arbejde, husker Erling Andersen med et smil.

Med arbejdet i Brugsen var der noget særligt, for Erling Andersen blev hængende og syntes godt om arbejdet:

- Det er en tilfældighed, at jeg har ramt det, jeg synes er sjovt, siger han.

Dagli' Brugsen i Klejtrup er stadig en af de brugser under Coop, der drives som en gammeldags brugsforening.

- Mange tror nok, det er min butik, men det er jo en gammeldags brugsforening, hvor det egentlig er byens borgere, der ejer butikken, siger Erling Andersen.

Annonce

En aktiv by

Karrieren har for Erling Andersen budt på blandt andet 19 år som brugsuddeler i Veddum nær Hadsund, og før familien rykkede til Klejtrup, var han uddeler i Højslev ved Skive. De 80 kilometer fra det daværende hjem i Veddum blev tilbagelagt hver dag, og i 2007 åbnede der sig en mulighed for at arbejde i Klejtrup, og her flyttede familien med.

- Det var nemt at flytte hertil, og det viste sig at være et godt sted, hvor vi fik en god modtagelse. Vi kendte ikke andet til byen, end at det var en aktiv by, fortæller Erling Andersen, der den dag i dag bor i Klejtrup med hustruen Lis.

Fritiden går med sommerhuset i Øster Hurup, udlandsrejser med familien, og så har Erling Andersen en mangeårig passion for fodbold. En knæskade satte tidligt en stopper for hans egen fodboldkarriere, og så blev det i stedet til forskellige trænerhverv og frivilligt arbejde. Fodboldsporten følges tæt, når det lader sig gøre, og landsholdet har har blandt andet hans bevågenhed. Også flere besøg på Nou Camp i Barcelona er det blevet til.

Fødselsdagen er blevet fejret i butikken og derhjemme med familien. Den tæller blandt andet hustruen Lis og fem sammenbragte børn, hvoraf den yngste er 32 år.

- Vi er 24 i alt når vi er samlet i juledagene, så der er også lidt at se til, siger Erling Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce