Annonce
Kultur

Et corona-år i Tinghallen: Underskud på 1,9 millioner kroner 'tilfredsstillende under omstændighederne'

Publikum fik ikke mulighed for traditionen tro at nyde gule ærter i den store sal ved Tinghallens generalforsamling. Pressefoto
Tirsdag aften holdt Tinghallen A/S virtuel generalforsamling fra BE Foyer. Efter fem år med sorte tal på bundlinjen var der for første gang et underskud. "Tallene ville have været bedre, hvis corona ikke var kommet," siger direktøren.

Viborg: Et underskud på 2,5 millioner kroner før skat og på 1,9 millioner kroner efter.

Det var, hvad Tinghallens direktør, Claus Donslund, tirsdag aften kunne berette om året 2020, da der for første gang i kulturhusets historie blev holdt virtuel generalforsamling.

- Vi vælger at kalde regnskabet for 2020 for "tilfredsstillende under omstændighederne", siger han, der dog ikke vil lægge skjul på, at man i 2019 havde langt større planer for året:

- Vi havde lagt op til en kæmpe fremgang på omsætningen fra 2019. Og derfor ville tallene have været bedre, hvis corona ikke var kommet.

Tinghallen 2020

I 2020 var antallet af arrangementer i Tinghallen A/S 391, hvilket sammenlignet med tidligere er et fald på knap 60 procent. "Det fald fortæller vist alt om vores udfordringer i 2020," sagde bestyrelsesformand Claus Bertelsen.

Men pandemien kom, og de store, internationale - og dyre - artister, der var booket til 2020, har man været nødt til at flytte.

- Heldigvis lykkedes det at flytte dem ind i 2021, siger Claus Donslund.

Annonce

Solide og robuste

Underskuddet i Tinghallen A/S er på godt jysk træls, men "folk skal ikke frygte for, om vi nu også er her om 10, 20 og 30 år," som direktøren siger.

Inden 2020 havde man nemlig en egenkapital på godt 14 millioner kroner.

- Det er ikke sjovt, og bestyrelsen - og jeg - har det langt bedre, når vi får penge i kassen, for det kan vi bruge til udvikling. Men vi har fortsat en sund økonomi, siger Claus Donslund og slår fast:

- Vi er solide og robuste.

Underskuddet på 1,9 millioner kroner efter skat kunne da også have været langt større.

Claus Donslund fortæller nemlig, at man har "kæmpet med næb og kløer" og fået søgt 12,3 millioner kroner hjem i forskellige kompensationsordninger.

- Grunden til, at underskuddet ikke er blevet større, skyldes rettidig omhu og hårdt arbejde. Det er således lykkedes at indhente en stor del af de mange tabte udgifter hjem via statens hjælpepakker samt et ekstraordinært tilskud fra Viborg Kommune, sagde bestyrelsesformand Claus Bertelsen i sin beretning og tilføjede:

- Det er vi meget taknemmelige for.

Annonce

Det lysner

I formandens beretning nævner Claus Bertelsen det historiske år:

- Tinghallen har været hårdt ramt - og ér hårdt ramt, sagde han, men - og der var et "men":

- Heldigvis er der lys for enden af tunellen, og vi kan begynde at se fremad.

Når Tinghallen ifølge genåbningsplanen åbner igen den 6. maj, ved man endnu ikke, hvor mange gæster man får lov at samle, men direktøren er positiv.

"2021 ser bestemt mere positivt ud - anderledes positivt," siger Tinghallens direktør, Claus Donslund. Arkivfoto: Morten Dueholm

- I midten af maj har vi to koncerter med både Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D, som vi rigtig gerne vil gennemføre. Vi har en forventning om, at vi må have 500 siddende publikummer per aften. Og får vi lov til at gennemføre det, så åbner vi med et ordentligt brag, fortæller Claus Donslund.

Han understreger, at man har et rigtig godt udgangspunkt og gode forudsætninger for et godt 2021.

- Vi ser meget lyst på fremtiden, siger han.

Annonce

Flere sponsorer

- Øjnene er rettet mod os - også når det gælder de kommercielle samarbejdspartnere Og her er det lykkedes ikke bare at fastholde de eksisterende, men at øge antallet af sponsorater, hvilket vi ikke havde turdet håbe på, berettede Claus Bertelsen.

Har man ikke allerede læst artiklerne i folkebladet, har den store sal nemlig fået navnet Comvent Arena. Foyeren med trappen, hvorfra Danmarks Indsamling 2021 sendte live, hedder nu BE Foyer. Balkonen, der strækker sig over foyeren og ind i den store sal, hedder nu The Minding Balcony.

Frem til 2020 havde Tinghallen A/S haft sorte tal på bundlinjen i fem år. Arkivfoto: Morten Pedersen

Bestyrelsesformanden fortalte, at man de sidste fem år har været igennem en lang, sej og spændende rejse. Først var der redningsfasen, så konsolideringsfasen og nu er man trådt ind i en udviklings- og vækstfase.

- Vi skal se fremad, og vi er allerede godt på vej. Om nogle få år er Tinghallen én af de største spillere på oplevelsesmarkedet i Danmark. Dét er målet og strategien, sagde Claus Bertelsen og afslørede, at man foruden den nye tredages festival "Domkirke Rock" i 2021 også vil satse ekstraordinært på messeområdet.

Både Michael Døssing og Per Dragheim, der var på valg til bestyrelsen, blev genvalgt. Og efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig igen med Claus Bertelsen som formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce