Annonce
Debat

Et endeligt farvel til Latinerhaven!

Ole Capio. Foto: Preben Madsen


Annonce

Læserbrev: Så lykkedes det igen Viborg Byråd at ødelægge en historisk kulturarv, som kan dateres tilbage til 1700-tallet.

Tilbage i 1928 blev planteskoleejer og tidligere stadsgartner Rasmus Brøstrøm bedt om, at udforme det eksisterende haveareal til en offentlig spadsere- og hvilehave med fri gennemgang fra alle sider. Rasmus Brostrøm fasthold havens markante afgrænsning bestående af kampestensgærde og lindtræsrækken fra 1700-tallet, og desuden fritstående træer i haven.

Kampestensgærdet må således være fra før år 1928, men er formentlig ikke fredet, men stadig bevaringsværdig i sin helhed.

Latinerhaven er et yndet og fredfyldt område, og det sidste grønne område i midtbyen, hvor mange borgere og turister nyder at tilbringe nogle stille timer og stilheden mellem de mange træer og blomster.Men Restaurant LY bryder nu igennem kampestensgærdet i Sct. Mathias Gade for at anlægge en trappe og okkuperer dele af haven med restaurant og udeservering mellem lindetræerne.

Dermed indskrænkes dele af en kulturarv til fordel for privat virksomhed og udelukke fri passage i hele haven og bryder med de oprindelige intentioner med haven.

En servering i haven medfølger et øget pres på havens arkitektur, skulptur og beplantning, men også til rengøring, affalds- og støjproblemer, som naturligvis belaster de offentlige udgifter og ressourcer!

Det er tankevækkende, at byrådet og Restaurant Latinerly ikke har større respekt for byens historie og interesse i at bevare den del af Viborgs kulturarv, men når ”money talks”, forsvinder sund fornuft, og alt er muligt i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Kirkevandring i august

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Viborg

Krav om mundbind rammer også busruter i Viborg Kommune: På disse ruter skal passagerer have bind for munden

Viborg HK For abonnenter

VHK-træner roste tilbagevendt streg - hendes bedste kamp

Annonce