Annonce
Dette er en leder. Den er skrevet af et medlem af vores lederpanel og udtrykker Viborg Stifts Folkeblads holdning.
Debat

Et kæmpe arbejde med at genopbygge tillid

Fyringen af regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen er den foreløbige kulmination på en proces, som begyndte med en spareplan, som først så ud til at skulle ramme Regionshospitalet Viborg ensidigt, siden kom til at koste direktørerne Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen, Regionshospitalet Viborg, deres job.

Det udløste en lavine af protester. Men det førte også til, at samtlige medarbejderrepræsentanter udvandrede fra et samarbejdsmøde i regionen i protest mod direktionens ledelsesstil og dispositioner.

Det er åbenlyst, at der ikke kun har været et dårligt samarbejde mellem personale og ledelse. Meget tyder på, at der har været et endnu dårligere samarbejde mellem sygehusene. Eksemplificeret ved, at ét sygehus (Vest) i en fortrolig mail til direktionen har rettet et voldsomt angreb på sygehuset i Silkeborg (Midt) ved at foreslå massive besparelser netop i Silkeborg.

Klimaet har angiveligt været så dårligt, at det ene sygehus har nægtet at henvise patienter til det andet.

Regionsrådet må sikre sig, at det hører op. At tilliden i regionen bliver genoprettet. Mellem direktion og personale og mellem sygehusene. Det bør slås fast, at der ikke findes "alternative" veje til at nå direktionen, og at det ikke må ske, at nogle sygehuse har lettere adgang end andre.

Og det må sikres, at personalet ikke som angivet skal føle sig utrygge ved at åbne munden.

Samtidig må regionsrådet sætte gang i en politisk proces, hvor fremtidens sygehusstruktur bliver fastsat. Struktur er for vigtig til at blive en realitet ad bagvejen ved, at man for eksempel ved årlige sparerunder reelt begynder at rangere sygehusene.

Regionshospitalet Viborg er udpeget som akutsygehus og investerer lige nu for godt en milliard kroner, som staten betaler. Sygehuset har de senere år præsteret særdeles gode resultater målt på effektivitet. Det er kendt som et veldrevet sygehus, og nu står det med en helt ny cheflæge og en konstitueret direktør til erstatning for de to fratrådte.

Snart skal det nye akutcenter indvies.

Man kan ikke kraftigt nok opfordre personalet til at fortsætte det gode arbejde. Vis jeres nye ledelse tillid og se det som en mulighed for fortsat fremgang! Hav tillid til, at regionsrådet har fået et wake up call og en indsigt, som ruster politikerne bedre til at tage det politiske ansvar og få ryddet op i mistrivslen.

Det er en politiker, som er den øverste chef i region og kommuner. Der er politiske udvalg til at tage ansvar på de enkelte ansvarsområder. Og der bør aldrig være tvivl om det politiske ansvar.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Debat

Hold øje med udviklingen i Viborg Varme!

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce