Annonce
Viborg

Et lille fugle-univers har været en stor sommer-succes

Udstillingen "Fuglenes Have" har taget halvandet år at lave. Hele sommeren har den kunnet opleves i Latinerhaven. Foto: Erik Kierkegaard
Hele sommeren har Latinerhavens besøgende kunnet opleve udstillingen Fuglenes Have i Rektors lysthus. Og det er der rigtig mange, der har gjort.
Annonce

Viborg: I 70 dage i alt har Latinerhavens mange besøgende fået en helt speciel oplevelse.

Når de trådte ind i Rektors Lysthus i hjørnet af haven, begav de sig ind i en lille ekstra have, hvor fuglene kvidrede, og hvor væggene var fyldt med en farverig, fantasifuld blanding af fugle, biller, blomster, træer og meget mere. Alt sammen skåret ud i store træplader.

Tusindvis af mennesker har været forbi udstillingen "Fuglenes Have" – tit har der ligefrem været kø for at se det lille fugle-univers.

Samtidig har omkring 600 børnefamilier deltaget i en konkurrence om en kæmpe is og et fuglebillede. Familierne har talt mariehøns og sendt sms’er med resultatet til Erik Kierkegaard, der er manden bag projektet.

Søndag eftermiddag sluttede udstillingen, og her blev vinderen for den sidste måned så udtrukket. Den heldige vinder blev ni-årige Julie Kjær Madsen fra Tapdrup.

Ni-årige Julie Kjær Madsen blev vinder af udstillingens konkurrence. Privatfoto

Udover antallet af mariehøns har sms’erne også været fyldt med masser af roser til udstillingen sendt af folk fra hele landet.

”Fuglenes have” har været den lille ekstra oplevelse, som man måske ikke havde ventet og måske netop derfor blevet ekstra glad for.

Lysthusets murstensmure lukkede gadens lyde ude, og mange fortæller, at de har følt, at de gik ind i en helt anden verden med en næsten meditativ atmosfære.

Det tog halvandet år at lave udstillingen, men ifølge Erik Kierkegaard har det været alt arbejdet værd. I to måneder har han ikke mødt andet end glade mennesker, som har takket for en god oplevelse.

Hvad der nu skal ske med udstillingen ligger ikke fast. Den er lavet specielt til Rektors Lysthus, og hvis den skal et andet sted hen, må det gerne minde om lysthuset, slår ophavsmanden fast.

Foto: Erik Kierkegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce