Annonce
Viborg

Udvalg vil dispensere fra lokalplan: Boliger på posthusgrunden er et skridt nærmere

Facaden ud mod Morvillesvej, som det nye byggeri præsenteres af Philipsen Gruppen.
Teknisk udvalg er indstillet på at dispensere fra lokalplanen i forhold til et nyt forslag om at opføre 113 boliger i ni blokke med parkeringskælder på posthusgrunden i Viborg.

Viborg: Planen om at bygge nye boliger på posthusgrunden i Viborg er kommet et skridt nærmere en realisering.

Onsdag besluttede teknisk udvalg i Viborg, at man er indstillet på at dispensere fra lokalplanens bestemmelser i forhold det ene af to projekter, som Philipsen Gruppen har lavet for byggeriet af nye boliger på posthusgrunden mellem Skottenborg og Morvillesvej.

Philipsen Gruppen havde i første omgang præsenteret et projekt med 77 boliger, som senere blev droppet. I maj fik man nej til at dispensere fra lokalplanen i forhold til et revideret projekt med 100 boliger og parkering over jorden.

Onsdag tog teknisk udvalg stilling til, om man ville dispensere fra lokalplanen i forhold til to forskellige projekter for området - begge med 113 boliger.

Udvalget besluttede, at man er indstillet på at dispensere fra lokalplan 468 i forhold til udnyttelsen af det såkaldt nord-østlige byggefelt og dermed gøre det muligt at gå videre med den såkaldte model B.

Det forslag går ud på, at Philipsen Gruppen vil bygge ni blokke med i alt 113 boliger fordelt på boliger både over og under 80 kvadratmeter. Som en del af det vil man så bygge parkeringskælder med plads til 140 biler og 14 gæsteparkeringspladser på terræn, som det hedder.

Og det er udnyttelsen af det nord-østlige byggefelt til rampe til parkeringskælderen og de 14 parkeringspladser i terræn, som udvalget er indstillet på at give dispensation til i forhold til lokalplanen.

Annonce

Ændret efterspørgsel

At der i de nye projektoplæg er 113 boliger mod de oprindelige 77 boliger i det projekt, som Philipsen Gruppen præsenterede i 2016, er forståeligt nok og heller ikke et problem i forhold til lokalplanen, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

- Boligmarkedet har ændret sig. Det er blevet sværere at afsætte større lejligheder, og der er større efterspørgsel på de mindre lejligheder, og derfor har man altså droppet det oprindelige projekt med færre, større lejligheder.

- Den efterspørgselstendens opleves ikke kun her, men også i større byer som Aarhus og København. Og vi mener så, at den såkaldte model B med en blanding af små lejligheder og lidt større lejligheder giver en god variation.

- Og i forhold til parkeringsforholdene, så er man her tilbage tæt på det oprindelige projekt, hvor det langt hen ad vejen er et bilfrit område med parkering under jorden, siger Johannes Vesterby.

Udvalgets "endelige beslutning forudsætter, at der fremlægges et nærmere bearbejdet projekt", hedder det i beslutningsreferatet fra mødet i udvalget.

Ifølge projektbeskrivelsen fra Philipsen Gruppen skal det nye boligområde samlet have navnet Asani Haven.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce