Annonce
Bjerringbro

Et trist farvel til Ungdommens Røde Kors

Mikline Roman Jensen ærgrer sig over ikke at kunne finde frivillige til hjælpearbejde
Annonce
Mikline Roman Jensen Ungdommens Røde Kors Bjerringbro

Bjerringbro: I fem år har Mikline Dyveke Roman Jensen været formand for Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro og blandt andet stået for at organisere lektiehjælp for byens flersprogede børnefamilier. Men da det har været svært at finde nye frivillige kræfter, er afdelingen nu lukket.

- Det er så ærgerligt, for der er masser af potentiale og et stort behov i Bjerringbro, hvis vi kan få nogle til at organisere lektiehjælpen, siger hun, som læser kandidat i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet og arbejder som forskningsassistent og i en konsulentvirksomhed.

Annonce

Et opråb

Hun mangler derfor tiden til at organisere arbejdet i Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro. Afdelingen er dog ikke mere lukket end, at det den kan åbne igen, hvis et par ildsjæle træder til.

- Jeg håber, at mit opråb i avisen kan få nogle til at henvende sig, for der er mange - både danske børn og flygtningebørn, som har brug for og vil få stor gavn af lektiehjælp og mentorordninger. Det styrker børnenes trivsel og selvopfattelse, når de får hjælp af unge frivillige, og det hjælper børnefamilierne med integration i lokalsamfundet og skaber værdifulde kulturmøder. Og det giver også en god erfaring for unge at være mentorer, en erfaring som de kan bruge senere i livet. Men det kræver, at der melder sig nogle unge, som vil give lektiehjælp samt en tovholder, siger hun.

Annonce

Frivillighed gør en forskel

Mikline Dyveke Roman Jensen er halvt russisk med en dansk far og en mor, der kom til Danmark i 1990’erne efter en opvækst i det tidligere Sovjetunionen.

- Mine mine søskende og jeg deltog med vores mor til integrationsarrangementer hos Røde Kors her i Bjerringbro, og vi fik et fællesskab med børn og voksne med anden etnisk baggrund end dansk. Det betød meget for min selvforståelse som danskrussisk, og jeg mærkede, hvor stor en forskel frivillige kan gøre for at styrke integrationen. Og da jeg for fem år siden på gymnasiet hørte om det frivillige arbejde i Ungdommens Røde Kors, så jeg min mulighed for at hjælpe, fortæller hun.

- Vi kan alle gøre en forskel, hvis vi har et overskud. Lektiehjælpen er værdifuld, for selv om børnene lærer dansk i skolen, så er det svært for dem, når forældrene ikke kan hjælpe med lektier eller hvis de føler sig ekskluderet fra fællesskabet. Men der er også danske børn fra udsatte familier, som har brug for hjælp, siger hun.

Hun glæder sig over de mange ildsjæle i Bjerringbro, som brænder for at skabe positive oplevelser på integregrationsområdet. Det er blandt andet flersprogslærer på Bøgeskovskolen Anna Marie Hald, der tager imod de nyankomne udenlandske elever og aktivitetslederen for Integration hos Røde Kors Bjerringbro Inger Balslev Krag, som arrangerer samtalecaféer og sommerlejre for byens flygtninge.

I håb om at rekruttere flere frivillige besøgte Mikline Roman Jensen igen i år sit gamle gymnasium, Bjerringbro Gymnasium. Mange viste interesse, men ingen meldte sig.

Annonce

Taknemmelighed

Mikline Roman Jensen glæder sig over de mange gode oplevelser, hun har haft i de fem år som formand, aktivitetsansvarlig og projektleder.

- De unge, som besøger familierne får en varm velkomst med te og hjemmebagte kager og mødes med taknemmelighed og ser børnenes udvikling og glæde for lektiehjælpen. Og de relationer og kulturmøder man kan få der, kan give indsigt som fra en jordomrejse, siger hun og opfordrer unge til at bruge sabbatåret på hjælpearbejde. Selv var hun lærervikar og frivillig i Ungdommens Røde Kors i sit sabbatår.

Det ærgrer hende, at afdelingen nu er lukket.

- Når jeg tænker på det, skærer det i mit hjerte. Det har virkelig været givende med lektiehjælp, sommerlejre og mentorordninger, og der er mere end tidligere et kæmpestort behov hos børnefamilierne med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Desuden kan det give Bjerringbros unge et mere nuanceret syn på indvandring og kulturer fra andre lande, siger hun.

Hun har dog ikke helt opgivet, at Ungdommens Røde Kors kan bestå i Bjerringbro.

- Jeg håber stadig på, at det lykkes at få gang i Ungdommens Røde Kors igen. Hvis det ikke lykkes, er planen at holde en afslutningsfest i august, for at fremhæve det meget store arbejde, som de frivillige har gjort, siger Mikline Roman Jensen.

Hun kan kontaktes på mail: miklined@yahoo.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce