Annonce
Viborg

EU-forslag kan sætte en stopper for alt lystfiskeri på Viborgegnen

Bliver et EU-forslag om yderligere beskyttelse af Natura 2000-områder til virkelighed, vil det reelt set betyde et totalt stop for lystfiskeri på Viborgegnen.  Foto: Morten Dueholm
De særlige Natura 2000-områder skal have endnu mere beskyttelse, mener EU. Hvis EU's forslag virkeliggøres vil det reelt set betyde, at alt lystfiskeri på Viborgegnen bliver forbudt.
Annonce

Viborg: Dalene ved Karup Å, Simested Å og Skals Å er i større eller mindre omfang såkaldte Natura 2000-områder, der nyder en særlig beskyttelse.

Den skal imidlertid være bedre, mener EU-kommissionen, der som et led revisionen af den såkaldte biodiversitetsstrategi foreslår, at alt jagt og fiskeri skal være forbudt i Natura 2000-områder, der i alt omfatter 10 procent af landmasserne i Danmark og dertil også et større vandareal - blandt andet Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning.

- Bliver det til virkelighed, vil det reelt set betyde, at alt lystfiskeri på Viborgegnen bliver forbudt, siger Jørgen Buch, formand for Viborg Sportsfiskerforening.


Bliver det til virkelighed, vil det reelt set betyde, at alt lystfiskeri på Viborgegnen bliver forbudt.

Jørgen Buch, Viborg Sportsfiskerforening.


Foreningen har retten til fiskeri langs cirka 130 kilometer vandløb på egnen, og langt de fleste kilometer er en del af et Natura 2000-område.

- Vi har dog svært ved at forestille os, at forslaget bliver til virkelighed i Danmark. Jeg tror, at det er stillet, fordi der andre steder i Europa kan være problemer, men det er jo slet ikke tilfældet i Danmark, siger Jørgen Buch.

Danmarks Sportsfiskerforbund har simpelthen overset forslaget, der havde gemt sig langt tilbage i en størrelse redegørelse fra EU. Forbundet fik et praj fra Danmarks Jægerforbund, der allerede havde skrevet til Miljø- og Fødevareministeriet for klaget sin nød. Ministeriet forlængende svarfristen, så sportsfiskerne også nåde at give sit besyv med.

Ifølge Danmarks Sportsfiskerforbunds formand, Torben Kaas, rammer forslaget helt ved siden af.

- EU’s Biodiversitetsstrategi har til formål at sikre en rig og mangfoldig natur i Europa. Det kan vi kun støtte op om. Men at udelukke lystfiskeri i Natura 2000-områder er en helt forkert strategi. Det er veldokumenteret, at lystfiskeri ikke er en trussel mod naturen - det påvirker simpelthen ikke fiskebestande, dyr eller planter i et omfang, der er til skade for beskyttede eller sårbare naturområder, snarere tvært imod, siger Torben Kaas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce