Annonce
Viborg

Opdateret: EU-valget drukner trods alt ikke helt

EU-valget når næppe samme stemmeprocent som det forestående folketingsvalg, men der var dog en pæn tilstrømning allerede fra morgenstunden og nogle timer frem i stadionhallerne - Viborgs store afstemningssted. Foto: Morten Dueholm
Antallet af brevstemmer til EU-valget er fordoblet i Viborg, og tilstrømningen af stemmeparate var søndag morgen og formiddag også pæn ved byens store afstemningssted.

Viborg: Der er blevet talt og skrevet en del om, at valget til Europa-parlamentet godt kan blive lidt glemt og klemt, når der samtidig kører en hektisk valgkamp op til folketingsvalget grundlovsdag.

Men viborgenserne har trods alt ikke helt glemt EU-valget, for allerede fra morgenstunden søndag var en hel del af de stemmeberettigede tilhørende kommunens største afstemningssted, stadionhallerne 5 og 6, klar til at krydse af i boksen.

Og det fortsatte formiddagen i gennem - indtil der som sædvanligt blev lidt stilstand midt på dagen.

En tilfreds valgstyreformand, Per Møller Jensen, kunne konstatere, at opgjort klokken 16 havde 43,77 procent af de stemmeberettigede været i gennem stemmeboksen, og det var betydeligt flere end i 2014, hvor stemmeprocenten på samme tid var 34,48.

Fire timer før lukketid var der således udsigt til, at stemmeprocenten, der ved seneste EU-valg var på 52,05 procent, denne gang bliver højere i Viborg.

Valgstyreformand Per Møller Jensen, der her hjælper en vælger på vej til stemmeboksen, glæder sig over, at mange viborgensere ikke har glemt, at der også er et EU-valg. Foto: Morten Dueholm

Mange brevstemmer

Det hører også med til billedet, at relativt mange borgere i Viborg Kommune denne gang har valgt at brevstemme. De omkring 3600 brevstemmer er en fordobling i forhold til sidste.

- Jeg tror, at der er en tendens til, at flere vælger at stemme på forhånd og på den måde ikke være bundet til at skulle være hjemme for at kunne stemme en bestemt dag, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce