Annonce
Viborg

Events kan gavne Viborgs butikker og hoteller - men man mangler trafik-officials

Henrik Karlsen opfordrer til, at flere burde overveje en uddannelse som trafik-official. Det vil kunne gavne byen på sigt. Arkivfoto: Morten Pedersen
I Viborg vil man gerne have store events til byen. Men skal man fortsat kunne tiltrække events som VM i duatlon, har man brug for flere trafik-officials.
Annonce

Sport: Som en del af udviklingsstrategien i Viborg Kommune, har man i en årrække arbejdet på at etablere, samt trække store sportsevents til kommunen.

Et resultat af dette har blandt andet været events som Hærvejsløbet, Generation Handball og flere andre arrangementer. I foråret havde man ligeledes fået VM i duatlon til Viborg, men grundet corona er dette event udskudt på ubestemt tid.

Men det er ikke bare lige sådan at afholde de store events. Ofte kræver det, at man spærrer en masse veje af, og når man gør det, så kræver det, at man har folk til at stå for trafikregulering.


Man kan jo gøre det som forening, så man kan arbejde frivilligt og derigennem tjene penge til foreningen.

Henrik Karlsen


Desværre er ressourcerne hos politiet og hjemmeværnet ikke som de har været, og derfor har Viborg Kommune valgt, at man kan blive uddannet trafik-official på kommunens regning.

- Det fortæller også noget om, at man virkelig gerne vil det her, siger Henrik Karlsen fra Outdoor Arena med hentydning til strategien om flere events til kommunen.

- Hvis man kan lave et team i Viborg Kommune, som man kan trække på nogle gange om året, så ville det jo bare være fantastisk.

Annonce

Win-win

Henrik Karlsen håber, at folk kan se gevinsten ved at uddanne sig til trafik-official.

- Man kan jo gøre det som forening, så man kan arbejde frivilligt og derigennem tjene penge til foreningen, siger Henrik Karlsen.

Yderligere påpeger Henrik Karlsen, at hvis man netop kan tiltrække events til byen, fordi man blandt andet har nok trafik-officials, så kan det også gavne byen.

- Når man laver større events, så skaber det også noget omsætning. Hvis vi laver events over flere dage, så lægger det jo op til, at folk skal være her flere dage og så kan man måske lave aftaler med hotellerne, siger Henrik Karlsen og fortsætter:

- Hvis folk ser, at det er et fedt sted at være, så kan det også være, at de kommer til Viborg på træningslejr. Og det er jo igen godt for hotellerne, samt butikker og andet i byen.

Samtidig mener Henrik Karlsen også, at det vil være en fordel, hvis de trafikregulerende officials er fra byen.

- Lokale trafik-officials vil kunne guide bilister andre veje fremfor bare at sige, at man ikke kan køre den vej. Det kan måske skabe færre konflikter, siger Henrik Karlsen.

Vil man uddanne sig til trafik-official, foregår uddannelsen fredag den 28. august og lørdag den 29. august. Mere info om uddannelsen kan findes på DGI's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce