Annonce
Kultur

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

I Ørum Børneskov uddannes man som monsterjæger, når man tager på Viborg Bibliotekernes naturskattejagt. Pressefoto
I uge 42 er der efterårsferie i Viborg Kommune, men hvad skal man så? Her får du det store overblik over aktiviteterne på egnen.

Viborg: Efterårsferien er lige om hjørnet, men hvad skal ugen bruges på, når der ikke er hverken skole eller arbejde på programmet?

Det har vi på avisen forsøgt at hjælpe dig med ved at samle feriens mange aktiviteter i ét overblik.

Fredag 15. oktober - Kulturnatten

Mordgådejagten - Det sidste kongemord
Viborg-museernes sommerferieaktivitet "Det sidste kongemord" er tilbage i anledning af Kulturnatten. Aktiviteten, der er tiltænkt de store børn, bringer deltagerne tættere på byen på en gådefuld og medrivende måde. Fra klokken 15. Se Viborg Museums hjemmeside.

"Det sidste kongemord" - mordgådejagten skabt af byens museer - er tilbage for en enkelt aften. Arkivfoto: Emma Haas

Pottemager Ottow
Pottemager Mads Ottow "Bag det blå hus" i Boyesgade åbner allerede klokken 14.30. Mellem 15 og 17 kan børn male et krus, og klokken 19.30 er der musik i teltet med servering af kaffe og vin.

Kreahjørnet ved Kattholt Keramik
Kattholt Keramik deler takeaway-kits ud til de 24 hurtigste fra klokken 16.

VMKJ
Viborg Model Jernbane Klub åbner dørene for interesserede fra klokken 16. Det er i kælderen på Kasernevej 10.

Driftskontoret
Det kunstnerdrevne udstillingssted Driftskontoret i Bruunshaab Gl. Papfabrik holder workshop om vådt pap fra 16 til 18. Fabrikken er åben, og der er mulighed for at se udstillingen "Cirkulære bevægelser" med Kika Møller og Ulla Enevoldsen.

Brandvandring
Bymanden, Jesper Overgaard, leder en tur gennem Viborg forbi arnestederne for byens brande. Det er klokken 17. Der er afgang fra Viborg Domkirke. Se Facebook-begivenheden for billetter.

Museum i drømmelampernes skær
Skovgaard Museet åbner dørene, så alle kan opleve både den faste udstilling og særudstillingen med Wilhelm Marstrand i drømmelampernes skær. Museet åbner klokken 17.

Pool-party
Fra klokken 18 til 21 er der pool-party for de 10-15-årige vandhunde i Viborg Svømmehal. Tilmelding nødvendig.

Åbent hus i logen
Frimurerlogerne "Hepta og Pentagrammet" holder åbent hus fra klokken 18 på Tingvej 15.

Odd Fellows
Siden 1912 har der været Odd Fellow-loge i Viborg, og lige så længe har den holdt til i bygningen på Sct. Mathias Gade 16-18. Logen slår dørene op fra klokken 18-21, og "søstre" og "brødre" vil til lyden fra en pianist svare på spørgsmål og fortælle om livet i logen. På aftenen får man som noget gangske særligt adgang til salen, hvor medlemmer holder møde.

Luni Smil maler Viborg glad til Kulturnatten klokken 18. Arkivoto: Carsten Kongshjelm Mortensen

Luni Smil
Klovnen Luni Smil maler Viborg glad fra klokken 18. Det foregår på Nytorv, og alle kan være med.

Fortællinger i natten
Viborg Fortællekreds har planlagt en times spændende fortællinger i Kongens Kammer på Sct. Mogens Gade 16 fra klokken 19. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Glad Dans Viborg
Klokken 19 dukker der dansere op på Nytorv.

Koncert med Perlefar
Klokken 20 er der koncert med Perlefar på Ølluminati Brew Bar. Vinstuen Viborg "popper op" fra 19-21.30.

Lysende cykeltur
Cyklistforbundet i Viborg byder på en aftentur rundt i midtbyen fra klokken 19. Det starter på Hjultorvet og slutter på Viborg Bryghus. Cyklen med flotteste lys og pynt vinder en fadøl.

Paulunet
Paulunet i Sct. Mogens Gade 33A åbner for en gratis sy-workshop og tøjbyttecafé fra klokken 19. Se mere på Facebook.

Lys over Viborg
Domkirken oplyses 19.30.

Kulturnat-yoga
QM Yoga holder et yoga-event i stearinlysets skær på Hjultorvet klokken 20. Kræver billet, se Facebook-begivenheden.

Ingen Kulturnat i Viborg uden vægtergang. Arkivfoto: Vivi Sjøner

Vægtergang fra domkirken klokken 20

Pari Penn-koncert
Ekko og Lydfabrikken har arrangeret koncert med Pari Penn klokken 20 i Student House 111. Der er gratis entré.

Opera fra balkon
Kulturnatten slutter med opera fra baryton Sebastian Haugstrup Hansen og pianist Olivera Marinkovic, der spiller koncert fra balkon på Nytorv klokken 21.30.

Annonce

Lørdag 16. oktober

Sko og Torp på Nytorv
Klokken 11 spiller Sko og Torp gratis koncert på Nytorv.

Trylleshow i Bjerringbro
Allan Tryl præsenterer et gratis trylleshow med masser af fantasi og sjove indslag for børn og voksne klokken 12 på Niels Due Jensens Plads.

Annonce

Mandag 18. oktober

Fugletur for familier
Gåtur ved Søndersø med start fra Golf Hotellets parkeringsplads klokken 10. Medbring gerne en kikkert, for der skal ses på fugle i og ved søen. Fri entré, ingen tilmelding.

Prøv ridning i Viborg Rideklub mandag eller tirsdag, eller tag til åbent hus i klubben torsdag. Arkivfoto: Morten Pedersen

Prøv ridning
Mandag og tirsdag fra klokken 10 til 12 kan man prøve ridning i Viborg Rideklub. Find billet gennem bibliotekets hjemmeside. Torsdag fra 10 til 12 er der åbent hus i rideklubben uden tilmelding, hvor man kan lære om strigling, opsadling, sikkerhed og meget mere.

"Min mormors gebis"
Trioen Dissing og Las har forvandlet Martin Strids børnebog "Min mormors gebis" til et bluesrock-album, den giver familiekoncert med. Det foregår i Gudenåhuset klokken 11.30. Tilmelding nødvendig.

Kåre og Emils Videnskabsshow
De to værter kendt fra DR's "Store nørd" laver eksperimenter på Borgvoldscenen klokken 13. Fri entré, først til mølle.

"Rejsen til Mars 2021"
Klokken 13 i Viften i Bjerringbro er der fortælle-workshop for de 4-8-årige. Der bliver lavet forsøg, skabt rumlandskab og vulkaner til at tage med hjem. Tilmelding nødvendig. Workshopppen foregår også tirsdag den 19. oktober klokken 11 på hovedbiblioteket i Viborg.

Annonce

Tirsdag 19. oktober

Børneteater "Trolde"
Klokken 10 er der på hovedbiblioteket i Viborg teater for børn mellem 3 og 8 år. Fortællingen handler om en troldefamilie, der vågner op i skoven efter en lang vintersøvn, og hvor sønnen Lillebo nu skal ud og prøve kræfter med naturen. Tilmelding nødvendig.

Tirsdag og onsdag er der åbent hus i Vingaards Officin - Bogtrykmuseet Viborg. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Bogtrykmuseet
Fra 10 til 12 og igen fra 12.30 til 14.30 både tirsdag og onsdag er der åbent i Vingaards Officin - Bogtrykmuseet Viborg. Fri entré for børn.

"Ainbo" i Karup Bio
Animationsfilmen om pigen Ainbo vises i Karup Bio klokken 13.30, både tirsdag og onsdag. Entré betales på stedet.

Væv en bog
Selv vævedebutanter kan være med, når der fra 14 til 17 er familieworkshop i Gudenåhuset i Bjerringbro. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig.

Fyraftenskoncert
Midtvest Pigekor synger 16.30 fyraftenskoncert i Sortebrødre Kirke. Fri entré, alle er velkomne.

Annonce

Onsdag 20. oktober

Mød Lakserytteren
Youtuber Lakserytteren fortæller om sin nye bog og skøre tegnetosserier klokken 10.30 på Skakbrættet i Viborg. Fra 6 år, tilmelding nødvendig.

Dai Ki Haku Viborg åbner igen dørene for børn mellem 6 og 14 år. Arkivfoto: Morten Pedersen

Dai Ki Haku
Børn mellem 6 og 14 år kan prøve kræfter med kampkunsten i klublokalerne på Marsk Stigs Vej. Det er gratis, men kræver tilmelding.

Brætspilscafé
Fra 13 til 15 er der brætspilscafé for hele familien på Skakbrættet på hovedbiblioteket.

Falkonershow med Valshamr
Der er falkonershow med Valshamr i Hvolris Jernalderlandsby klokken 14. I stærk regn eller blæst sættes fuglene ikke på vingerne, men man kan hele dagen møde falkoner og falke på pladsen.

Lommelygtetur i Bruunshåb
Klokken 17.30 er der tur i børneskoven i Bruunshåb, som sluttes med bålhygge og snobrød. Husk lommelygter. For de 6-12-årige. Tilmeld senest 14. oktober.

Annonce

Torsdag 21. oktober

"Orla Frøsnapper"
André Andersen laver solo-forestilling om Ole Lund Kirkegaards fortælling om den cigaretrygende bølle, der ender som kanonkonge. Det foregår torsdag klokken 10 på hovedbiblioteket og fredag klokken 10 på Bjerringbro Bibliotek. Tilmelding nødvendig.

Harry Potter-quiz
Test din viden om Harry Potter-universet, når der torsdag klokken 11 er quiz på Bjerringbro Bibliotek. Fri entré, men tilmelding nødvendig. Quizzen finder også sted fredag klokken 12 på hovedbiblioteket i Viborg.

Familiesaunagus i Vestbadet
Der er halvanden times ren afslapning i Vestbadet fra klokken 14. Tilmelding nødvendig.

"Brødrene Løvehjerte"
Mød Jonathan, Tvebak, Tengil, Mathias, Duedronningen, Jossi, Tykke Dodik og ikke mindst Katla, når der er børneteater for de 8-årige og opefter. Forestillingen finder sted torsdag på hovedbiblioteket i Viborg og fredag i Gudenåhuset, begge dage klokken 12. Tilmelding nødvendig.

Annonce

Fredag 22. oktober

Familiebustur til "Magiske Dage Odense"
Der kører bus fra hovedbiblioteket i Viborg klokken 7.30, der efterfølgende samler op i Bjerringbro, og dagen bruges til den magiske festival i Odense. Tilmelding nødvendig.

Tidligere børnebibliotekar Erik Kierkegaard laver fredag dukketeater på biblioteket. Arkivfoto

"Da Lille Madsens hus blæste væk"
Erik Kierkegaard har lavet Jakob Martin Strids populære billedbog om til dukketeater med musik og lys, bulder og brag. Forestillingen vises ad to omgange på hovedbiblioteket - både klokken 10 og 11.15. Fri entré, men tilmelding nødvendig.

Troldmandsskak
Viborg Skakklub finder brikkerne frem og udfordrer alle til troldmandsskak i Harry Potter-stil. Det er på Skakbrættet fra 10 til 12.

"Harry Pottcast" live
Harry Potter-eksperter Nanna og Amalie står bag et helt igennem nørdet liveshow om Harry Potter-universet, der optages live på Skakbrættet i Viborg klokken 14 og efterfølgende udsendes som podcast. Fri entré, først til mølle.

Annonce

Lørdag 23. oktober

Fernisering i Faust
Ni kunstnere fra Kunstforeningen Faust udstiller alt fra træ- og glaskunst til malerier og smykker i Galleri Faust i Finderup. Udstillingen vises lørdag og søndag fra klokken 10 til 16.

Moonjam på Fischers Plads
Klokken 11 spiller Moonjam på Fischers Plads bag Sct. Mathias Centret. Koncerten er gratis.

Annonce

Hele ugen

Den mystiske grav
Fra lørdag den 16. til søndag den 24. oktober - lige med undtagelse af tirsdag - kan man tage på den familievenlige gådetur "Den mystiske grav", som Viborg Museum står bag. Se museets hjemmeside for mere information og booking.

Prøv kræfter med bue og pil, når Hvolris Jernalderlandsby åbner i efterårsferien. Pressefoto

Hvolris Jernalderlandsby
Ugen igennem kan man opleve både vikinger og jernalderfolk arbejde med oldtidens gøremål og håndværk i landsbyen. Tirsdag og onsdag kan man følge udgravningen af urner fra bronzealderen i caféen, når arkæolog ved Viborg Museum Ida Westh Hansen nænsomt bringer de brændte knogler og gravgaver frem i dagens lys. Torsdag er der mulighed for en trækketur på islænderheste, fredag og lørdag fortæller vikingekrigere om kampteknik. Og buebanen er åben hver dag, så man kan prøve kræfter med bueskydning.

Flunkejagt
Fra lørdag den 16. til lørdag den 23. oktober lander flunkernes rumskib på Bjerringbro Bibliotek, hvor de finder på nye gemmesteder og laver løjer. Gå på flunkejagt, find dem alle, og få et ægte flunkejæger-badge.

Testlab går pap-amok
Fra mandag den 18. til torsdag den 21. oktober, klokken 10 til 13, er der sjov med bibliotekets pap. Der bygges kuglebane og tetris-spil. Det foregår på hovedbiblioteket. Fri entré, først til mølle.

Naturskattejagt

 • Mysteriet ved Hald Sø
  Legenden siger, at naturområdet ved Hald Sø engang var befolket af sagnvæsener. På skattejagten skal man være med til at løse mysteriet, som det gamle sagnland gemmer på - og undervejs holde sig gode venner med kloge fugle, lygtemænd og trolde.
 • Ånder og afhuggede hoveder i Hvolris Jernalderlandsby
  Gravpladser og mystiske rune-beskeder er en del af dette års skattejagt i jernalderlandsbyen. Og for de særligt modige venter historien om det afhuggede hoved fra Roum.
 • Hyggelig uhygge i Undallslund Skov
  Der er græskarlygter og opgaver for de mindste på ruten i Undallslund Skov, der er skabt i samarbejde med Viborg Orienteringsklub. Ruten starter ved orienteringsklubbens klubhus, hvor man på udvalgte dage kan være heldig at møde klubbens medlemmer, der står klar med en sjov aktivitet.
 • Monsterjæger-træning i Ørum Børneskov
  For første gang er der lavet skattejagt i Ørum Børneskov. Her skal familierne gennemføre en række prøver, for at de kan blive uddannet monsterjægere.
 • Magien er løs i Vindum Skov
  FDF Bjerringbro har fundet på en off-road rute i Vindum Skov, som aldrig før har været en del af naturskattejagterne. Rygterne siger, at der er magtfuld og ond magi på spil i skoven, og at folk forsvinder på mystisk vis. Familier skal løse mysterier og krydse krat i rollerne som kampklare magikere.

Skattekort sælges på hovedbiblioteket i Viborg og Bjerringbro Bibliotek fra 15. oktober klokken 14. I Ørum kan skattekort købes hos butikken ved OK-benzin, og skattekort til jernalderruten kan købes i jernalderlandsbyen.

Ruterne er åbne fra lørdag den 16. til søndag den 24. oktober, med undtagelse af ruten i Hvolris, der er åben fra tirsdag den 19. til lørdag den 23. oktober.

Trylleskole med Allan Tryl
Tryllekunstner Allan Jensen viser tricks og lærer fra sig i små workshops for børn fra 6 år. Det foregår fra klokken 13 til 14 mandag den 18. oktober på Stoholm Bibliotek, tirsdag den 19. oktober på Karup Bibliotek og onsdag den 20. oktober på hovedbiblioteket i Viborg. Fri entré, men tilmelding nødvendig.

Majslabyrint i Bjerring
Fra fredag den 15. til søndag den 24. oktober er majslabyrinten i Bjerring åben, og der er flere ruter og konkurrencer. Entré betales på stedet.

Bæstiarium på Skovgaard Museet
Fra tirsdag den 16. til søndag den 24. oktober kan man finde bæster i kunsten på Skovgaard Museet og skabe sin egen frygtfanger. For børn fra 6 år. Fri entré.

Tennis for alle
Fra mandag den 18. til fredag den 22. oktober 14-15 er der mulighed for at prøve kræfter med tennis i Tapdrup Udeliv Tennis. Der er gratis, og der er både ketsjere og bolde i klubben.

Kunstdetektiv i kunsthallen
Fra fredag den 14. til søndag den 24. oktober - med undtagelse af mandag - kan børn gå på jagt i udstillingen på Viborg Kunsthal. Gratis entré for børn.

Mønsted Kalkgruber
Fra lørdag den 16. til søndag den 24. oktober, 10-16, er der (u)hyggelig stemning i Mønsted Kalkgruber, der har pyntet op til halloween. Der er tegneværksted og mulighed for at skære sit eget græskar. Og hver dag klokken 11 og 13 er der flagermus-fortællinger. Det anbefales at købe billet på forhånd.

Tilmelding

Hvis ikke andet er nævnt, skal tilmelding ske via ferieaktiviteter.viborg.dk.

Annonce
Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Læser undrer sig: Valgplakater må ikke hænges op endnu - men hvad så med bannere og skærm-reklamer som disse?

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Alarm 112

Stoppet med tårnhøj promille - nu skal han i fængsel: Lokal spritbilist uden kørekort får sin tiende dom på 20 år

Navne For abonnenter

Det startede med, at de købte en ræv

Erhverv

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Showtime af Sabroe

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Rundt om Viborg

Byrådet fastsætter priser på byggegrunde: For under en halv million kroner kan du få lov at bygge i oplandsby

Viborg FF For abonnenter

Utålmodig hollænder venter på sin chance - savner spilletid og et endeligt gennembrud i Viborg

Debat

Kan Jens Rohde trække KD ind på Christiansborg?

Annonce