Annonce
Bjerringbro

Få dit fund vurderet hos Danmission

Anny Nielsen (tv) og Lise Henriksen er fast makkerpar i Danmissions genbrugsbutik onsdag formiddag. Foto: Hanne Bliksted
Auktionshuset Lauritz.com besøger genbrugsbutik i Bjerringbro

Bjerringbro: Kom og få en gratis vurdering af dit fund. Sådan lyder invitationen, når Danmission Genbrug i Bjerringbro lørdag 5. oktober inviterer alle interesserede til vurdering af fund og antikviteter.

Butikken har mange kunder, som gør et godt køb eller donerer det, de ikke længere bruger. Så når den populære genbrugsbutik inviterer til vurderings-arrangement med eksperter fra auktionshuset Lauritz.com, er det en måde, hvor butikken og de frivillige kan give lidt tilbage til kunderne.

- Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for gratis at få vurderet for eksempel et arvestykke eller et maleri. Vi har tidligere med stor succes holdt vurderingsarrangementer i samarbejde med Lauritz.com i andre butikker, og det er altid meget populært, siger udviklingskonsulent for blandt andet Danmission Genbrug Bjerringbro Linda Gamst Josefsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Frivillige

- Det er opløftende for de frivillige, der står for den daglige drift af butikken, at vi får indleveret så mange gode varer og har så mange glade kunder, men det gør også, at vi har brug for flere frivillige, siger Linda Gamst Josefsen.

Man kan blive frivillig i butikken i det antal timer, der passer til den enkelte, og man kan blandt andet hjælpe med at gøre varer klar, stå i butikken og sætte varer på plads.

- Vurderingsarrangementet er en god lejlighed til at kigge forbi, hvis man overvejer at blive frivillig. Der er mulighed for at få en snak med de frivillige over en kop kaffe, siger Linda Gamst Josefsen.

Blandt de frivillige er Anny Nielsen og Lise Henriksen, som er fast makkerpar i Danmissions genbrugsbutik onsdag formiddag. De har været med siden butikkens start og nyder at gøre en indsats. Og så er de overraskede over, hvad de gamle ting som for eksempel kuvertaskebægre og juleplatter kan bruges til.

- De unge mennesker er gode til at finde på nye måder at bruge de gamle ting på. For eksempel er der mange som køber juleplatter og bruger dem til ris á la mande, fortæller Anny Nielsen, mens hun viser en platte frem.

Fattige og udsatte

Overskuddet fra Danmissions genbrugsbutikker går til fattige og udsatte i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.

- For hvert glas, der er pudset og sat i udstilling i en af vores genbrugsbutikker, kan Danmission uddanne flere kvinder og børn til et bedre liv. For hver bog, der bliver lagt i en indkøbskurv kan Danmission levere mere ris og flere tæpper til mennesker på flugt. For hver kjole, der er vasket og hængt på bøjle kan Danmission skabe mere dialog, mere fred og mere forsoning, lyder det fra Linda Gamst Josefsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

For fem år siden ville Apple-jublen ingen ende tage: Der blev sået, men er der også blevet høstet?

Viborg For abonnenter

Borgmesteren mærker interessen for Apple - og fra potentielle nye investorer: - Vi kan først se det endelige resultat om fem eller 10 år

Annonce