Annonce
Viborg

Få nu ja-hatten på i 2021, Viborg!

Læserbrev: Jeg er glad for at bo i Viborg Kommune. Her er det muligt at deltage i den demokratiske proces: borgermøder, borgergrupper, ideoplæg og forum. Alt sammen digitalt eller fysisk, og mange benytter sig med indsigelser på Viborg Kommunes hjemmeside.

Ikke alle formår at deltage den vej, men foretrækker debatten gennem VSF's læserbreve, fint! Men ofte sker det, når en proces er langt henne i et forløb, mange arbejdstimer brugt. Måske kunne der have været prioriteret anderledes, så en bredere vifte af borgerne kunne være blevet tilgodeset med ønsker om ændringer indenfor indsigelsesfristen.

Desværre har vi en bymidte med smagsdommere, der er bedrevidende, og sjældent er holdningerne underbygget af andet end, ”hvad synes vi selv”. Nu også med kritik af flytning af museum og indretning af området omkring domkirken.

Annonce

Viborg Museum er godt i gang med forandring i det tidligere Vestre Landsret, og hvad vil være mere nærliggende end at have Skovgaard Museet i samme område - med Stænderpladsen som fælles areal.

Både Skovgaard Museet og Viborg Museum har en dynamisk, bred og innovativt arbejdende organisation, som kigger fremad med respekt for, hvad der var.

Hvor er dynamikken i Viborg, når vi altid må vi høre på tandpiner. Så er det Banebo og Baneby, som falder uden for nogens smag. Apple og grøn energi fra vindmøller med samme opstød. Pludselig stor interesse for gæs, som i årtier har tømt markerne for afgrøder og været skadedyr, så er flagermusene med deres fremragende navigationsevner begyndt at flyve i vindmøllernes rute.

Heldigvis kan Apple købe vindmøllestrøm fra Esbjerg. Her kan gæssene flyve uden om vingerne. Desværre har vi her i Viborg Kommune en lokal politiker, som er inkarneret modstander af vindmøller. Han er stor fortaler for fusionsenergi og mener, det er lige om hjørnet.

Det har det været i mindst 50 år, og der går tilsyneladende en rum tid, inden vi ser et anlæg, selvom et firma i Søborg har modtaget 100 mio. kr. fra Bestseller koncernen til hjælp for udvikling af fusionsenergi. Det kommer,  men hvornår?

Til den tid har vi brintfabrikker og andre måder at regenerere strøm fra vindmøller på. Skive Kommune med Greenab har fuld gang i udvikling af PtX-anlæg, hvor man bruger solcelle- og vindmøllestrøm til fremstilling af brint og metanol.

Et yndigt ægtepar er bosiddende i Batum. ”Respekt”, de værner om vores natur, men
har også en hel klar mening og utallige beregninger om udvidelse af A26, hvor stor en skade det er for natur og miljøet.

Udvidelsen trækker ud, og transporttiden fra Viborg til Århus forsøges for den voksende trafikmængde. Mens vi venter, er Silkeborg blevet forbundet med motorvejen  Herning– Silkeborg–Århus. Silkeborg er i dag nr. fire på ranglisten som den mest erhvervsvenlige kommune.


Kære viborgensere. Viborg er en dejlig by, men næste gang, du/i deltager med et smagsdommerindlæg, så gå forrest, deltag i borgermøder eller borgergrupper og se på, hvad der også gavner andre, vores erhverv, velfærd, kultur og klima.


7– 800 børnefamilier flytter i disse år årligt fra Århus til Silkeborg. En af grundende er logistikken, erhvervsvenligheden og tilpasning.

Kære viborgensere. Viborg er en dejlig by, men næste gang, du/i deltager med et smagsdommerindlæg, så gå forrest, deltag i borgermøder eller borgergrupper og se på, hvad der også gavner andre, vores erhverv, velfærd, kultur og klima.

Der har været mange forslag for udvikling af Viborg. Senest med et højhus ved Søndesø. Indlæg og indsigelse som at det ”skygger for min lejlighed” 300 meter væk, (Søndersøparken) giver ingen mening.

Støj og skygger fra vindmøller ved Faldborgdalen sydøst fra Viborg, klage og underskrifter fra en nabokommune, som ligger 25 km væk. Lodsejeren  hvis jord hvorpå møllerne skal stå er glad for tanken om grøn strøm og forstår ikke modstanden og indblanding 25 km derfra.

White Water projektet ved gymnastikhøjskolen blev nærmest kvalt i bureaukrati og nervøsitet for støjgene, trods det at fossen blev slukket om natten, ødelagt fugleliv med mere.

Vi skal forsat værne om hinanden, passe på vores natur og behøver ikke at være på linje med vores nabokommuner, men stilstand er nu engang tilbagegang. Snart er der fuld gang i Mercantec, unge mennesker i gang med maskinmesteruddannelse og mange andre erhversuddannelser.

Banebyen bliver færdig og fuld udbygget med en park, som forbinder Alhede - Himmerlandsstien, sti til Søndersø og bro til biblioteket og midtbyen via Mercantec. Et område uden sidestykke.

God jul og godt nytår med lidt mere ja-hat på i 2021!

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce