Annonce
Viborg

Få overblikket: Det betyder Snapsting for trafikken

Snapsting er både byfest og deraf afledte trafikale ændringer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ikke mindst Hærvejsmarchen og Hærvejsløbet vil påvirke trafikken. Også midtbyen bliver svært fremkommelig.

Viborg: Det årlige Snapsting er en festlig begivenhed, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Dele af byen er omdannet til mere eller mindre permanente byfestpladser, og begivenheden giver derfor helt naturligt også nogle trafikale udfordringer.

De er dog ikke værre, end at man med lidt planlægning og omtanke kan komme udenom dem.

Her følger en oversigt over, hvor Snapsting påvirker trafikken.

I perioden fra 17.-23 juni er Stænderpladsen spærret, da der både fredag 21. og lørdag den 22. juni er Vibstock Festival på plænen ved Stænderpladsen med musikprogram begge dage. En del af parkeringspladserne bliver brugt til scene, så det er ikke muligt at parkere her. På den nærliggende VUC-parkeringsplads er der i weekenden tilladt offentlig parkering.

Nytorv og Domkirkepladsen

Nytorv bliver igen en central og afspærret plads under Snapsting.

Nytorv er spærret for trafik fra onsdag 18. juni til den 2. juli, da der fra fredag 21. juni til søndag 30. juni er mad og musik på Nytorv. Kun beboere og personer med et ærinde må køre ind på St. Sct. Hans Gade alle dage.

Der er musik hver aften på Nytorv, så der må forventes et lidt højere lydniveau end normalt indtil klokken 23. Fredag 21. juni og lørdag 22. juni samt fredag 28. juni og lørdag 29. juni vil der dog være musik frem til klokken 01.

Også Domkirkepladsen spærres i perioden fra tirsdag 18. juni til søndag 2. juli. Ensretningen i Skolestræde er ophævet i denne periode. Spærringen laves for at gøre plads til koncerter og mulighed for spisning på Domkirkepladsen.

Hærvejsmarchen

Hærvejsløbet og Hærvejsmarchen vil give trafikale udfordringer.

Lørdag 29. juni fyldes gaderne dagen igennem af motionister og tilskuere, når Hærvejsmarchen og Hærvejsløbet kommer igennem byen. Derfor er Rødevej spærret for trafik hele dagen.

Hærvejsløbet ankommer med cirka 6500 ryttere ad Søndersøvej og Koldingvej, Lyngvej/Gl. Århusvej. Det betyder, at Gl. Århusvej kan være spærret periodevis mellem klokken 12 og 23. På udsatte steder på ruterne er der udstationeret politihjemmeværn og synlige frivillige, som vil hjælpe trafikanterne frem til deres destination.

Lyngvej vil være ensrettet fra Koldingvej mod Gl. Århusvej, og beboere i området bedes så vidt muligt undlade at benytte Lyngvej, men finde alternative veje.

Ll. Sct. Hans Gade er spærret ved St. Sct. Hans Gade under cykelløbet, men det er muligt at køre via Sct. Mogens Gade via Pumpetorvet.

Rundt om i byen

Alley Cats og deres venner udfører den traditionelle paradekørsel af amerikanerbiler.

Fra fredag 21. juni og frem til torsdag 27. juni er der Snapsting for Børn på Borgvold samt sankthansaften for børn og voksne. Der vil være ganske små ændringer i trafikken på Borgvold af hensyn til de mange børn, der ankommer i bus.

Søndag 23. juni arrangerer Viborg Atletik og Motion Viborg halvmaraton med start og mål på atletikstadion på Vinkelvej og ud i den smukke natur omkring Søndersø. Her vil der være få og små trafikale udfordringer.

Tirsdag 25. juni er der seniorfolkemøde på Sønæs. Også her vil der være ganske små trafikale ændringer.

Lørdag 29. juni 2019 klokken 20-22 vil amerikanerbilklubben Alley Cat cruise igennem indre by med cirka 500 flotte køretøjer fra deres festplads på Dyrskuepladsen, Fabrikvej ad de sædvanlige ruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce