Annonce
Kultur

Fælles gåture breder sig i Fjordklyngen

40-45 personer var med på søndagens Fjordklynge-gåtur med start i Ulbjerg. Foto: Morten Dueholm
Ulbjerg Lokalråd har succes med gåture, som blev startet efter opfordring fra DGI.

Ulbjerg: Hvorfor gå alene, når man kan følges med andre og få en god snak.

Det er ideen bag de gåture, som gå-værter siden april har arrangeret i Ulbjerg og omegn, og søndag var der så premiere på den første gåtur i Fjordklynge-regi. Planen er, at der er gåture en gang om måneden på skift i de seks Fjordklynge-byer.

Med en temperatur på omkring seks grader og en kold blæst var der garanti for kolde næser og røde kinder, men det holdt ikke folk tilbage søndag formiddag. Da klokken nærmede sig ti, var 40-45 mennesker klar til start fra Ulbjerg Forsamlingshus.

Elsa Thorup og hendes mand har boet i Ulbjerg siden 1965 og har deltaget i mange af turene, og de har lært nye folk at kende.

- Det er hyggeligt at være sammen med andre, og det er dejligt at komme ud. Jeg synes, at det er så flot, at det er tilflyttere, som har startet gåturene, siger Elsa Thorup inden turstarten.

Annonce

- Det er hyggeligt at være sammen med andre, og det er dejligt at komme ud. Jeg synes, at det er så flot, at det er tilflyttere, som har startet gåturene.

Elsa Thorup, Ulbjerg.

Nye venner

Jesper Steenfeldt Laursen er formand for Ulbjerg Lokalråd og en af byens nu seks gå-værter, som planlægger ruterne og byder velkommen.

- Gåturene kom i stand på opfordring fra DGI, som havde set på opbakningen til Lokaldysten. De mente, at når vi én gang om året kan samle folk til fælles motion i to timer, så kunne det bredes ud til hele året, fortæller han.

- Først var det onsdag aften. De seneste par måneder har vi også gået søndag, fordi mange ikke bryder sig om at gå, når det er mørkt. Vi er mellem 10 og 30 mennesker på turene. Og nu har vi så fået hele Fjordklyngen med en gang om måneden, fortæller Jesper Steenfeldt Laursen.

Der er stor aldersspredning blandt deltagerne, de yngste er omkring ti år og de ældste er 70 plus. Dertil kommer babyer i barnevogne samt hunde.

- Vi hører, at mange deltagere i gåturene har mødt nye mennesker fra byen, selvom de har boet her i mere end 50 år. Vi sørger for, at alle kommer med i deres eget tempo, og vi gør meget ud af, at folk er glade, både når vi starter, og når turen er slut, siger han, mens han hilser til højre og venstre på dem, som lidt efter lidt kommer og gør klar til turen.

- Turene er på tre-syv kilometer. Som regel er der to ruter, og vi sørger for, at alle kommer med hele vejen rundt, tilføjer Annelie Berthelsen Krogh, som også er gåvært.

Hun har også fået nye venner, blandt andre gåværterne Jesper Steenfeldt Laursen og Rasmus Dalsgaard Andersen, og sammen har de gået på Hærvejen i sommer.

Vikingerne

Formanden for Fjordklyngen, Inge Carlskov, ankommer til starten sammen med tre andre fra Skringstrup.

- Vi har tit talt om, at vi skulle arrangere gåture, men nu kom Ulbjerg først, og jeg glæder mig til turen i dag, siger hun.

Ideen er, at folk fra de enkelte byer i Fjordklyngen skal skiftes til at arrangere de fælles ture. Her på premieredagen har Ulbjerg-folkene allieret sig med byrådsmedlem Kurt Johansen, som har boet i området i 34 år. På turen fortæller han blandt andet om Porsestien, og om dengang vikingerne sejlede på fjorden.

Med andre ord er turen ikke kun frisk luft, motion, nye venner - man kan også lære nyt om lokalområdet.

Byrådsmedlem Kurt Johansen (t.v.) diskuterer dagens tur med gåværterne Annelie Berthelsen Krogh og Jesper Steenfeldt Laursen.
Dagens rute diskuteres før afgang.
De seks Fjordklynge-byer skal på skift arrangere gåtur den sidste søndag i måneden.
Der er afgang fra Ulbjerg Forsamlingshus, hvor også Fjordklynge Cykelklub kommer forbi.
Inge Carlskov er formand for Fjordklyngen og med på dagens gåtur.
Elsa Thorup nyder gåturene i lokalområdet.
Jesper Steenfeldt Laursen (forrest t.h.) er dagens gå-vært med start fra Ulbjerg.
Gåværterne er let at kende i deres jakker med logo.
Deltagerne passerer Porshus sti.
Dagens gåtur går gennem det åbne landskab.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Viborg

Intet er så skidt, at det...

Annonce