Annonce
Viborg

Fælles indsats skal kvalificere de ledige til nye job

Anders Bertel (S) erkender, at der er brug for en ekstraordinær indsats for at få de nyledige hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Beskæftigelsesudvalget vil alliere sig med blandt andet fagbevægelsen og erhvervsrådet for at sikre, at de mange nye ledige får de rette kvalifikationer til nye job.
Annonce

Viborg: De nyeste, foreløbige tal viser, at stigningen i den lokale ledighed er ved at flade ud, men under alle omstændigheder er den ekstraordinært høj, og det vil kræve en ekstraordinær indsats at få de mange arbejdsløse i job igen.

Det er man selvfølgelig meget opmærksom på hos politikerne i beskæftigelsesudvalget, som i sidste uge havde ekstraordinært møde - med corona-tiltag på dagsordenen.

Her besluttede udvalget at få lavet en analyse af situationen på arbejdsmarkedet. Den analyse vil danne baggrund for en justering af den forholdsvis nye beskæftigelsesplan, som nu skal have et tillæg.

- Selvom ledighedstallene ikke længere stiger eksplosivt, er der ingen tvivl om, at det er nødvendigt med en øget indsats for at få de mange nyledige i job igen så hurtigt som muligt. Hvis vi skal gøre det ordentligt, kræver det, at vi får lavet en god analyse af, hvad det er for grupper, der er blevet ramt af arbejdsløshed, og hvad der skal til for at få dem i job igen, siger formanden for beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel (S).

Annonce

Tæt dialog

Ifølge Anders Bertel skal beslutningsgrundlaget for at lave et tillæg til beskæftigelsesplanen langt fra kun bygge på tal og statistik, men i høj grad også baseres på input fra arbejdsmarkedets parter.

- Udvalget vil gå i tæt dialog med både erhvervsrådet og fagbevægelsen. Hvis vi skal lave en indsats, der virkelig får effekt, er det nødvendigt, at vi får råd og vejledning fra dem, der har fingeren på pulsen, siger Anders Bertel.

De råd og den vejledning skal ifølge udvalgsformanden blandt andet pege på, i hvilke brancher der eventuelt vil komme til at mangle folk i den nærmeste fremtid.

- Så er det vores opgave at sørge for, at de ledige hurtigst muligt vil blive kvalificeret til at søge de job. Det kan blandt andet ske ved at tilbyde målrettet uddannelse eller efteruddannelse, som jo er nogle af de områder, hvor vi som kommune har mulighed for at sætte ind, siger Anders Bertel.

Tillægget til beskæftigelsesplanen ventes at ligge klar lige omkring sankthans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce