x
Annonce
Bjerringbro

Fælles skole starter med nul-stillet budget

Søren Thomsen (th) har været konstitueret skoleleder på Egeskovskolen det seneste år. Her ses han sammen med formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen ved indvielsen af A-klasserne for elever med autisme på Egeskovskolen forleden. Foto: Hanne Bliksted
Børne- og Ungdomsudvalget: De to Bjerringbro-skoler får fælles overbygning på Bøgeskovskolen.

Bjerringbro: En ny fælles skole fordelt på to matrikler starter 1. august 2021. Bøgeskovskolen får overbygning, og budgetterne nulstilles før, den nye skole starter.

Sådan lyder beslutningen fra Børne- og Ungdomsudvalget efter, at udvalget forleden behandlede en fælles indstilling fra skolebestyrelserne på Egeskovskolen og Bøgeskovskolen om oprettelse af en ny skole i Bjerringbro.

De to skolebestyrelser havde indstillet, at de ønskede en ny skole, såfremt en række krav blandt andet en stor anlægsinvestering blev imødekommet.

- Vi anbefaler, at de to matrikler bevares, og i forbindelse med budgetlægningen for 2021 og overslagsårene søger vi om at få indarbejdet en anlægsbevilling på 12 millioner kroner til samling af overbygningen på Bøgeskovskolen. Vi mener, at det er mest hensigtsmæssigt, at overbygningen placeres her i tilknytning til andre (uddannelses-)institutioner, blandt andet Bjerringbro Gymnasium, siger formanden for udvalget Per Møller Jensen (S) efter mødet.

Annonce

Fusionstillæg

Udvalget indstiller desuden, at der afsættes et éngangsbeløb på 400.000 kroner til skolens pædagogiske og fysiske sammenlægningsproces. Og at den nye skole starter uden overførte underskud fra de to ’gamle’ skoler og derfor får en éngangsbevilling på 3,2 millioner kroner, så den nye skole starter med et nulstillet budget. Endelig gives der et fusionstillæg på én million kroner om året i to år fra regnskabsåret 2021/2022.

- På grund af et markant fald i elevantallet vil udvalget gerne understøtte, at der oprettes en ny fælles skole i Bjerringbro som forudsætning for, at der via blandt andet klasseoptimering sikres en fornuftig driftsøkonomi i skoletilbuddet i Bjerringbro, siger formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S).

- Derfor er vi i udvalget indstillet på at bevilge penge til sammenlægningsprocessen og nulstille budgettet i forbindelse med sammenlægningen samt operere med et fusionstillæg i to år, tilføjer han.

Sikker skolevej

Skolebestyrelsen havde også indstillet, at der i tilfælde af en fusion, blev arbejdet på, at skolevejen skulle være sikker. Men det har udvalget ikke haft fokus på.

- Vi anbefaler to matrikler i forhold til indskoling og mellemtrin, mens overbygningen, 7.-9. årgang samles på én matrikel. Mon ikke overbygningselever kan færdes trygt og på egen hånd til og fra skole. Det gør de vel allerede, når det drejer sig om fritidsaktiviteter efter skoletid, lyder der fra Per Møller Jensen.

Forvaltningen fortsætter nu dialogen med de to skolebestyrelser, så udvalget kan træffe en endelig beslutning og sende et forslag i høring. Hele processen med godkendelse af skolelukninger og 'genåbning' skal være afsluttet inden 1. marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Særregler skal forhindre stormløb: Genbrugspladser åbner tirsdag kun for biler med lige numre på pladen

Annonce