Annonce
Viborg

Fællesskabet begynder at spire i ny bydel

Der var både store og små tilflyttere til stede til workshoppen i Arnbjerg tirsdag aften. Foto: Stine Elkær
For at skabe et stærkt fællesskab i den nye bydel Arnbjerg har en gruppe af tilflytterne oprettet en forening, som har til formål at lave aktiviteter i området. En vigtig opgave er at skabe et fællesareal, som alle kan få glæde af.
Annonce

Viborg: De gule og lyserøde lapper papir blev, efterhånden som eftermiddagen blev til aften, fyldt med gode idéer til det nye fællesareal.

Skal der være en fodboldbane, en køkkenhave, en bålplads eller noget helt fjerde på det store græsareal? Eller er det bedre med en naturlegeplads? Det blev debatteret flittigt.

I den nye bydel Arnbjerg i det sydlige Viborg er husene begynde at skyde i vejret, og 35 familier er allerede flyttet ind. For at få styrket fællesskabet blandt tilflytterne har en gruppe initiativtagere stiftet foreningen Arnbjerg Natur- og Udeliv, som skal bringe de nye beboere tættere på hinanden.

- Vi er alle nye herude, og vi vil rigtig gerne have skabt et stærkt fællesskab. Det giver noget nærhed og tryghed at være en del af et fællesskab. Vi vil i foreningen gerne skabe nogle aktiviteter i området, som bringer os tættere på hinanden og samtidig får folk ud i naturen, som jo ligger lige rundt omkring os, fortæller formand for Arnbjerg Natur- og Udeliv Anders Kristensen, der forventer et månedligt arrangement i foreningen.

Foreningen Arnbjerg Natur-og Udeliv med formand Anders Kristensen (t.v.) i spidsen vil skabe et stærkt fællesskab i den nye bydel.
Annonce

Workshop

Foreningens første rigtige opgave er at finde ud af, hvad der skal ske med det store fælles græsareal, som Viborg Kommune har sørget for til området.

Som det ser ud nu, er der plantet nogle træer, og der er skabt bakker i forskellige størrelser, men hvad der skal ske med resten af området, skal borgerne selv beslutte og finansiere.

Derfor havde Arnbjerg Natur- og Udeliv tirsdag aften inviteret områdets beboere til en workshop, hvor der skulle idéudvikles for fællesarealets fremtidige udformning.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk kan bruge det her fællesareal til at komme ud i naturen med børnene efter en lang arbejdsdag og meget gerne sammen med de andre, der bor her. Det kunne for eksempel være med et bålsted eller en naturlegeplads. Noget der kan give os fællesskab og samtidig understøtte kommunens idé om et klima- og naturvenligt miljø, siger Anders Kristensen og fortsætter:

- Og når folk selv er med til at bestemme, hvad der skal være her, så håber jeg også, at man vil bruge det mere. Det er i hvert fald hensigten.

Foreningen, der allerede har 20 medlemmer, havde hyret en havearkitekt til workshoppen, og hun skal efterfølgende forsøge at integrere alle de efterspurgte ting i en ny plantegning for området.

Hvordan det hele skal finansieres, arbejder foreningen stadig på.

Sådan ser græsarealet ud i dag med nyplantede træer og konstruerede bakker.
Der var mange gode forslag til, hvad arealet kan bruges til.
Der arbejdes...
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce