Annonce
Viborg

Fællesskabet er sat på corona-pause i Michaels mandegruppe - men det gode rygte har spredt sig

Michael Vendelboe har været tovholder på mande-fællesskabet, der har haft hjemme i Borgerhuset Stationen. Foto: Stine Elkær
Michael Vendelboes mande-fællesskab i De Frivilliges Hus var i efteråret kommet rigtig godt i gang. Corona-nedlukningen satte dog alt på pause, og det ærgrer tovholderen, der dog kan se frem til at byde endnu en gruppe mænd velkommen i løbet af foråret - når det altså er tilladt igen.

Viborg: I efteråret var Michael Vendelboe initiativtager og tovholder på et nyt mande-fællesskab under konceptet "Kom videre, mand". I De Frivilliges Hus samledes gruppen på seks mænd i forskellige aldre og med forskellig baggrund for at tale om alt det, der er svært.

Sammen skulle de lære at finde tilbage på sporet i livet og få dannet nogle nye relationer.

- Det har været nogle helt andre mænd, der er gået hjem fra møderne, end dem der kom. Der er en fantastisk kemi i gruppen, og det giver plads til, at man kan lade sine parader falde. Jeg er faktisk enormt benovet over og også helt vildt stolt af de her mænd, siger Michael Vendelboe.

Gruppen nåede at mødes fire gange, inden landet i december lukkede ned på grund af corona-situationen. Det har i øjeblikket sat en stopper for forløbet, og det ærgrer tovholderen.

- Det er rigtig uheldigt for os. De relationer, der blev dannet, har været på pause på grund af det her, så tilliden mellem mændene skal jo opbygges igen. Det er fire måneder siden, vi sad og var fortrolige med hinanden, og derfor er vi kommet lidt ud af træning. Så vi må ind og repetere lidt igen, så snart det er muligt, fortæller tovholderen.

Annonce

Et konkret mødested på vej

Selvom mande-fællesskabet kun er halvvejs i forløbet, så er der allerede nu interesse og efterspørgsel for en ny gruppe med opstart i løbet af foråret.

- Det er jo rigtig fedt at mærke, at der allerede nu er nogen, der gerne vil være med på et nyt hold. Det viser jo også tydeligt, at der er et behov, for der er mange mænd, som har brug for at komme sådan et sted her. Det skal man ikke være i tvivl om, siger Michael Vendelboe og fortsætter:

- Men man skal ikke misforstå og tro, at det er sølle mænd. Det er det slet ikke,  men det er nogle mænd, der har glemt at sætte nogle sider af sig selv i spil. De skal bare have en retning og nogle værktøjer samt en følelse af, at det virker. Så er de klar til at kunne danne nye relationer igen.

I De Frivilliges Hus vil der til maj blive oprettet en ugentlig café, hvor alle brugere af huset kan komme og mødes. Det passer rigtig godt for Michael Vendelboe, der efterfølgende kan pege mændene fra "Kom Videre, Mand" i den retning.

- Jeg tænker, at det er et oplagt sted at kunne sluse mændene over til, så de har en fast ramme og et konkret mødested, når forløbet slutter. Når de har været igennem forløbet, så er det jo op til dem selv at tage initiativet til at mødes. Vi har startet processen sammen, og så tager de forhåbentlig de redskaber med sig videre i livet, så de kan danne nye relationer og fastholde dem - og det er netop det, den her café kan være med til, siger Michael Vendelboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce