x
Annonce
112

Fængslet for pizzeriabrand i Overlund: To mænd får fire uger mere bag tremmer

Sådan så det ud, da brandfolkene slukkede det sidste af branden natten til den 19. august. Nu er de to mistænkte brandstiftere fængslet i yderligere fire uger. Foto: Peder Toft.
To mistænkte brandstiftere får mindst fire uger mere i varetægtsfængsel. Efterforskningen af pizzeriabranden i Overlund er stadig i gang, og det er ikke til at sige, hvornår anklageskriftet er færdigt.

Viborg: De to mænd, der er sigtet for at sætte ild til Stjerne Pizza i Overlund natten til den 19. august, har accepteret en fortsat frivillig forlængelse af deres varetægtsfængsling i yderligere fire uger.

Det oplyser anklager Frederik Rasmussen til folkebladet onsdag eftermiddag.

I dag, torsdag, er det fire uger siden, at de to mænd blev fremstillet i et grundlovsforhør og senere varetægtsfængslet. Retten i Viborg skulle torsdag formiddag træffe den formelle beslutning om at varetægtsfængsle de to mænd i fire uger mere.

Grundlovsforhøret den 12. september blev holdt for lukkede døre, og Frederik Rasmussen ønsker heller ikke over for folkebladet at fortælle, om der siden da er kommet nye oplysninger frem i forbindelse med efterforskningen. Han kan heller ikke sige, hvornår anklageskriftet kan være klar.

- Jeg kan bare sige, at sagen endnu ikke er færdigefterforsket, så jeg har ikke på nuværende tidspunkt en tidshorisont for, hvornår et anklageskrift kan forventes, siger han.

Annonce

Naboer også ramt

De to mænd, som endnu er varetægtsfængslede, er henholdsvis 21 og 31 år. De er sigtet for at have stiftet den brand, der omkring klokken tre natten til den 19. august fik hele restaurantlokalet i Stjerne Pizza i Overlund Bydelscenter til at udbrænde.

Ifølge sigtelsen skulle de have sat ild til pizzeriaet for at få fat i de forsikringspenge, en brand ville udløse.

Ganske hurtigt efter branden havde politiets efterforskere en mistanke om, at den kunne være påsat - den mistanke blev efter en gerningsstedsundersøgelse bekræftet.

De to mænd blev anholdt den 11. september, og ved grundlovsforhøret den efterfølgende dag erklærede de sig hverken skyldige eller uskyldige.

Branden gik ikke kun ud over Stjerne Pizza, men også naboerne Loop og Kylling & Co. blev ramt af skader fra flammerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce