Annonce
Viborg

Færre grundlovsmøder i år: Der er jo valg

For to år siden stod regnen ned i stænger, da Søren Pape holdt grundlovstale ved pavillonen på Sønæs. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Konservative og Venstre gennemfører deres traditionelle grundlovsmøder, mens Socialdemokratiet og DF springer over i år på grund af valget til Folketinget.

Viborg: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) valgte som bekendt at udskrive valg til Folketinget på grundlovsdag den 5. juni.

I Viborg betyder det, at der bliver færre af de traditionelle grundlovsmøder at vælge imellem. Hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet holder grundlovsmøder i år, mens de to borgerlige partier, Venstre og Konservative, holder fast i traditionen.

- Vi havde faktisk overvejet at droppe vores traditionelle møde i pavillonen på Sønæs. Dels fordi mange af vores medlemmer er optaget af folketingsvalget som valgstyrere, og dels fordi kandidaterne jo fører valgkamp lige til det sidste. Men vi har alligevel valgt at gennemføre, siger Carsten Stenrøjl, der er formand for den konservative vælgerforening i Viborg.

- Eftermiddagens program bliver afpasset efter, hvordan partiformand Søren Pape Poulsens dagskalender ser ud. Men han kommer som hovedtaler, ligesom også tidligere borgmester Torsten Nielsen og Margrethe Agerup Præst, der også stiller op til Folketinget, er på talerlisten, siger Carsten Stenrøjl.

Annonce

Pihl på Borgvold

Traditionen tro holder Venstre grundlovsmøde på Borgvold. Det bliver med lokalt valgte Kristian Pihl Lorentzen som hovedtaler. Også formanden for Venstres Ungdom i Viborg, Frederik Houmann Thuesen, taler på grundlovsmødet.

Socialdemokraterne har ikke nogen fast tradition for at holde grundlovsmøder, og i år bliver der ikke noget lokalt møde, siger formanden for partiets fællesledelse, John Hansen.

- Nej vi bruger mest vores kræfter på 1. maj, men vi har da sommetider holdt grundlovsmøder - blandt andet på Hald Ege Efterskole, siger Niels Dueholm, der er formand for partiets byrådsgruppe.

Også Dansk Folkeparti i Viborg springer grundlovsmødet over i år. Og det skyldes udelukkende, at det kolliderer med valget til Folketinget, siger formanden Grethe Ørskov Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Annonce